10 shkaqe të mungesës së magnezit në trup

10 shkaqe të mungesës së magnezit në trup

Magnezi është përgjegjës për 300 reaksione biokimike në trup, që ndikojnë në presionin e gjakut, metabolizmin, imunitetin dhe shumë funksione të tjera të rëndësishme

 Gjithashtu, disa zakone të përditshme si shijimi i kafeinës dhe sheqerit ndikojnë në mungesën e kalciumit në trup.

Mungesa e magnezit në trup mund të ndodhë për një numër arsyesh, dhe këto janë vetëm disa prej tyre: Jeni të varur nga sheqeri Merrni kalcium përmes shtesave dietike Pini pije të gazuara Jeni diagnostikuar me sëmundje celiake ose sëmundje të Crohn-it Konsumoni shumë ushqime të rafinuara dhe produkte të qumështit Përdorni filtra të ujit ose pini ujë nga furnizimi i qytetit Keni diabet tip 2 Shmangni perimet jeshile, sidomos me gjethe dhe ushqime të tjera të pasura me magnez Jeni më të vjetër dhe përdorni barna rregullisht Hani ushqim të rritur në tokë me minerale të varfra.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Tetor 10, 2018 22:38
© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.