Krerët e qeverisë qetësojnë qytetarët, marrëveshja me Bullgarinë në favor të Maqedonisë

Krerët e qeverisë qetësojnë qytetarët, marrëveshja me Bullgarinë në favor të Maqedonisë

Marrëveshja me Bullgarinë hap perspektiva serioze për Maqedoninë, ndërsa prej saj Maqedonia ka përfitim serioz. Marrëveshja do të dakordohet kur ta ratifikojë Parlamenti, deklaroi kryeministri Zoran Zaev gjatë vizitës së sotme në Shtip. “Pas të gjitha sugjerimeve të cilat do

Lexo tërë artikullin
Tërmetet në Ohër “dridhin” edhe Parlamentin e Maqedonisë !

Tërmetet në Ohër “dridhin” edhe Parlamentin e Maqedonisë !

Deputeti i VMRO-DPMNE-së, Antonio Milloshoski në seancën e sotme për Rebalancin e buxhetit, ka theksuar se nëse ka vullnet politik, qeveria e re me ribalancin do të ndajë dy milionë euro për të dëmshpërblyer qytetarët e Ohrit, Strugës, Resnjës për

Lexo tërë artikullin
Maqedoni, një në pesë persona jeton në varfëri

Maqedoni, një në pesë persona jeton në varfëri

Ulja e varfërisë në Maqedoni është proces i gjatë i cili nuk mund të zgjidhet vetëm me anë të ndihmës sociale. Për uljen e varfërisë, nevojiten masa për të pasur qasje deri te shërbimet shëndetësore, institucionet arsimore, si dhe tek

Lexo tërë artikullin
Partitë synojnë pushtetin lokal, pretendojnë fitore

Partitë synojnë pushtetin lokal, pretendojnë fitore

Partitë politike mbeten në qëndrimin se zgjedhjet lokale duhet të mbahen në mes të tetorit, siç u dakordua fillimisht para ndryshimeve të Kodit Zgjedhor. Përfaqësuesit e partive politike thonë se presin që kryetari i Kuvendit Talat Xhaferi më 6 gusht

Lexo tërë artikullin
Vazhdon debati politik për rebalansin e buxhetit

Vazhdon debati politik për rebalansin e buxhetit

Rebalansi i Buxhetit dhe shkurtimi i shpenzimeve joproduktive për reklama dhe reprezentacione janë hapi i parë i realizimit të masave ekonomike të cilat sigurojnë mbështetje për kompanitë dhe rritje të pagës minimale në 12 mijë denarë,rritje të mëtutjeshme të pagave

Lexo tërë artikullin
Digjet autobusi në Shkup, nuk dihet shkaku | FOTO

Digjet autobusi në Shkup, nuk dihet shkaku | FOTO

Në qendër të qytetit të Shkupit, te stacioni i autobusit te ‘Rekord’ sot një autobus i linjës urbanë është përfshirë nga flakët. Zjarrfikësit kanë arritur në vendin e ngjarjes dhe kanë ndërhyrë për ta fikur atë. Nuk raportohet për pasoja

Lexo tërë artikullin
Nuk ka më standarde të dyfishta për kompanitë vendase dhe të huaja

Nuk ka më standarde të dyfishta për kompanitë vendase dhe të huaja

Njohësit e çështjeve ekonomike thonë se vendimi i Qeverisë për t’u ofruar kushte të njëjta si investitorëve të huaj, ashtu dhe atyre vendorë, paraqet një impuls të rëndësishëm për mëkëmbjen e ndërmarrjeve të vogla dhe atyre të mesme. Kryeministri i

Lexo tërë artikullin
A po rrezikohet Maqedonia nga terrorizmi ?

A po rrezikohet Maqedonia nga terrorizmi ?

Ministria e Punëve të Brendshme e Maqedonisë, duke komentuar raportin e Departamentit amerikan të Shtetit (DASH), ka bërë të ditur se në rrjedhë e sipër është formimi i Komitetit Kombëtar për të parandaluar ekstremizmin e dhunshëm, në funksion të luftës

Lexo tërë artikullin
Pribe, ekipi i ekspertëve tanimë ka pasqyrë të hollësishme

Pribe, ekipi i ekspertëve tanimë ka pasqyrë të hollësishme

Eksperti gjerman Rajnhard Pribe dhe ekipi i tij pesë anëtarësh po e përfundojnë analizën e parë të sistemit gjyqësor të Maqedonisë. Jozyrtarisht, të gjitha takimet e Pribes me përfaqësuesit e institucioneve shtetërore kanë përfunduar, por ekipi i ekspertëve tanimë ka

Lexo tërë artikullin
A është e mjaftueshme vetëm marrja e pasaportës për të dyshuarit

A është e mjaftueshme vetëm marrja e pasaportës për të dyshuarit

Gjykata e Apelit mori vendim që Munir Pepiq, anëtar i agjencisë së Inteligjencës, të mbetet pa pasaportë. Pepiq akuzohet nga PSP për rastin e Pustecit, manipulim në zgjedhjet e parafundit, në ish-qeverisjen e Gruevskit, për ndërmjetësimin e letër njoftimeve. Më

Lexo tërë artikullin

REKLAMA

REKLAMA