5 gabime në grim që u tregojnë më të vjetër

5 gabime në grim që u tregojnë më të vjetër

Kur vjen fjala për bukuri, ndonjëherë në përpjekje për të përmirësuar imazhin tonë mund të bëjmë disa gabime që pa dashje na shtojnë në moshë.

Grimierët profesionistë ju vijnë në ndihmë me 5 këshilla të vlefshme, për të cilat duhet të jeni të vëmendshëm.

Përdorimi i korrektorit

1

Në përdorimin e korrektorit sidomos në pjesën poshtë syve, duke të zgjidhni një tonalitet që është 7 herë më i hollë, sesa ai në pjesën tjetër të fytyrës. Për këtë arsye duhet të zgjidhni gjithmonë një ngjyrë shumë më të hapur.

Zgjedhja e një buzëkuqi shumë metalik

Gjithmonë shkëlqyesi ju bën të dukeni më e madhe në moshë, prandaj evitoni të përdoroni në buzë tone metalike. Nëse ju pëlqen, përdorni një ngjyrë mat dhe vendosni pak shkëlqyes në pjesën në mes të buzëve.

Konturimi i mollëzave

Mos u përpiqni që të veçoni vetëm pjesën e mollëzave nëpërmjet furçës, duke u përqendruar vetëm në një pikë. Pasi të aplikoni pjesën e sipërme të faqes, përhapni tonin edhe në pjesë e poshtme dhe pak në hundë dhe në ballë.

Dritë-hijet në fytyrë

4

Gjithmonë dritë-hijet janë të rëndësishme, por ato mund t’ju shtojnë vite në fytyrë nëse nëse keni maninë që të përdorni shtresa të rënda. Përpiquni që të vendosni një shtresë të hollë dhe më pas ta hapni atë me një furçë të butë.

Kujdes me qerpikët

Shpesh herë në tentativën për t’i vënë sa më shumë në dukje qerpikët, rimeli që përdorni krijon një efekt që ekspertët e quajnë “rrjetë merimange”. Qerpikët duke të jenë më volum, por të ndarë nga njëri-tjetri

Nevrij Ademi
nga Nevrij Ademi Korrik 10, 2018 08:39
Loading...