6 mënyra të provuara për të parandaluar kancerin

6 mënyra të provuara për të parandaluar kancerin

Parandalimi i kancerit shpesh është i mbingarkuar me teknika ekstreme që nuk janë provuar shkencërisht të jenë efektive.

Së pari, është e rëndësishme të dihet se historia e familjes është një nga faktorët më të mëdhenj të rrezikut për kanceret e caktuara. Pra, nëse ju keni një predispozitë të fortë për një lloj të caktuar të kancerit, parandalimi dhe shqyrtimi është çelësi,

Në fakt, hulumtimi ka treguar se ka disa strategji të qarta dhe të sakta, të bazuara në dëshmi, për të ndihmuar në uljen e rrezikut të kancerit:

Lini duhanin (menjëherë)

Rrini aktiv

Mbani një dietë sa më të shëndetshme

Limitoni alkoolin

Kaloni vetëm një kohë të shkurtër në diell

Menaxhoni stresin

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Shtator 13, 2017 08:29

Publicitet


OFERTA SPECIALE

Moti sot
17°
22°
Thu
22°
Fri
12°
Sat
15°
Sun

ARKIVI I LAJMEVE