70 miliardë lihen trashëgimi çdo vit në Zvicër

70 miliardë lihen trashëgimi çdo vit në Zvicër

Rreth tre të katërtat e njerëzve në Zvicrës e konsiderojnë të rëndësishme për të shkruar një testament. Për momentin, megjithatë, vetëm një e katërta e të anketuarve e kishin lënë fjalën e fundit në letër, siç tregon një sondazh.

Organizata jofitimprurëse “MyHappyEnd” tani ka publikuar një anketë mbi këtë temë në lidhje me Ditën Ndërkombëtare të Testamentit.

36 për qind e të anketuarve e konsiderojnë shumë të rëndësishme për të shkruar vullnetarisht një testament dhe 38 për qind e konsiderojnë atë mjaft të rëndësishëm. Sipas anketës, 26 për qind e të anketuarve tashmë kanë shkruar një testament, përcjell albinfo.ch.

16 për qind duan ta bëjnë këtë në një të ardhme të parashikueshme dhe 34 për qind përfundimisht do të shkruajnë një testament sipas deklaratave të tyre. Një e pesta e të anketuarve, nga ana tjetër, dëshirojnë të heqin dorë nga një vullnet i tillë.

Kur u pyetën përse duan të shkruajnë një testament, 58 për qind u përgjigjën për të siguruar partnerët e tyre, fëmijët dhe anëtarë të tjerë të familjes. 32 për qind e konsiderojnë si një çështje të sigurisë, dhe 30 për qind e konsideronin të rëndësishme të dinin se çfarë ndodh me pasurinë e tyre. 28 për qind duan të parandalojnë testamentet.

Sondazhi online është realizuar nga Institut Demoscope në emër të MyHappyEnd. Midis 20 korrikut dhe 6 gushtit u intervistuan 1067 persona të moshës 45 vjeç, më shumë nga Zvicra gjermane dhe franceze.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Shtator 13, 2018 22:42
Loading...

Filloi ndërtimi i kompleksit të ri banesor pranë Qendrës Tregtare ETC-Gostivar.Ofrojmë këto tipe banesash:-50m2-82m2-90m2-106m2-116m2-124m2-130m2(Duplex)-220m2Pagesa mundet të bëhet edhe me këste me 0% interes.Kontak telefoni:070215378

Posted by Poli Project ing. on Sunday, August 6, 2017
Chicago Stone Local Media

Our company presentation...

Posted by Chicago Stone LLC on Thursday, December 21, 2017

Gostivar
11°
10°
Wed
13°
Thu
16°
Fri
17°
Sat

ARKIVI I LAJMEVE

Loading...