A është herët për anketa për referendumin?

A është herët për anketa për referendumin?

Natyrisht, shifrat e publikuara nga anketa e fundit kanë një ndikim në të gjithë procesin, por së pari, qeveria, së bashku me partitë politike, sektorin e OJQ-ve dhe mediat, duhet të fillojnë një fushatë për të informuar popullatë, mendojnë njohësit e problematikës, përcjell FLAKA.

Edhe kryetari i Lidhjes Demokratik dhe ish ministri i brendshëm Pavle Trajanov thanë se është ende herët të zhvillojë sondazhe në lidhje me referendumin, megjithëse, siç thekson ai, shifrat e anketës kanë një ndikim të madh në të gjithë procesin.

“Anketa e realizuar mbi referendumin e kryer nga MCMS tregon se përqindja e votave te maqedonasit është ende shumë e ulët. Prandaj besoj se do të nevojitet një fushatë e hapur për Marrëveshjen me Greqinë dhe në këtë mënyrë qytetarët do të jenë në gjendje të shpjegojnë perspektivat që do të hapen për Maqedoninë në të ardhmen nëse ajo bashkohet me NATO dhe BE. Objektivisht, qytetarët duhet të afrohen për të vendosur më vonë nëse do të shkojnë në referendum, nëse ata do të votojnë “për”, “kundër” ose aspak nuk do të votojnë”, thotë Trajanov.

Sipas tij sondazhet në këtë moment janëtë bazuara në vlerësime sesa në numra realë dhe prandaj mendoj se është shumë herët për të kryer gjykime të tilla.

“Natyrisht, këto shifra kanë një ndikim në të gjithë procesin, por së pari, qeveria, së bashku me partitë politike, sektorin e OJQ-ve dhe mediat, duhet të nisin një fushatë për të informuar popullin dhe më vonë të kryejnë sondazhe dhe të analizojnë rezultatet”, është i mendimit Trajanov. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Gusht 8, 2018 22:15
Loading...

ARKIVI I LAJMEVE