A mund të besohet te Lista zgjedhore?

A mund të besohet te Lista zgjedhore?

Në shtëpinë me numër 18 në rrugën “Heronjtë e Kosturit”, ish “29 Nëntori” në komunën e Qendrës ka gjithsej 19 zgjedhës. Në të vërtetë, vetëm pesë prej tyre jetojnë këtu dhe kanë të njëjtin mbiemër. Nëse emrat e tjerë janë të gabuar ose të qëllimshëm, institucionet e dinë por nuk përgjigjen. Në zgjedhjet e fundit, u raportuan disa mijëra raste të tilla, përcjell FLAKA.

“Gjatë viteve të kaluara, KSHZ ka kryer një operacion të madh për pastrimin e Listës së Votuesve me inspektimet në terren dhe krahasimin e bazave të të dhënave nga disa institucione shtetërore. Megjithatë, besimi në Listën e Votuesve nuk është i madh”.

Nga CIVIL, gjithashtu mbulohen edhe të dhëna të tjera për gabimet në Listën e Votuesve. Të gjithë u dorëzuan në institucionin përgjegjës – KSHZ.
Për Xhabir Deralla nga CIVIL është e papranueshme që përgjegjësia të transferohet nga një institucion në tjetrin dhe mungesa e një intervenimi në Listën e Votuesve pas krimit të perceptuar të zgjedhjeve.

Në zgjedhjet e fundit, pas të gjitha kontrolleve, 39 mijë të dhëna mbeti në si raste kontestuese. Ata janë ende në Listën zgjedhore. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Gusht 9, 2018 20:30
Loading...

PUBLICITET