Ankohet Nikolloski: VMRO-DPMNE ende nuk është informuar siç duhet për negociatat për emrin

Ankohet Nikolloski: VMRO-DPMNE ende nuk është informuar siç duhet për negociatat për emrin

Nënkryetari i VMRO-DPMNE Aleksandar Nikolloski ishte mysafir në emisionin televiziv “Night Studio” në Tv Telma, përcjell FLAKA.

Ai vuri në dukje se përgjegjësia për përmbytjet në Arkivat e Shtetit duhet të kërkohet në kontraktues, sepse padyshim nuk është punuar siç duhet.

Për përgjegjësinë politike, ai tha se nuk mund të ketë asgjë në lidhje me kontraktorin, kjo përgjegjësi i referohet nëse dikush ka ndërtuar diçka apo jo, tha ai.

Ai foli edhe për vizitat jashtë vendit të delegacionit të VMRO-DPMNE-së, udhëhequr nga kryetari Mickoski.

“DPMNE donte të dërgonte një mesazh simbolik në turneun e partisë duke filluar nga Brukseli si selia e BE dhe NATO, pastaj, partneri ynë strategjik Shtetet e Bashkuara, si dhe partitë simotra rajonale në Slloveni, Kroaci dhe Serbi”, tha Nikolloski.

“Nuk kemi shkuar të ankohemi apo të kritikojmë, por të ofrojmë pikëpamjet dhe zgjidhjet tona”, shtoi Nikolloski. “Por ne gjithashtu shprehëm shqetësimet tona në lidhje me persekutimin politik, si dhe dobësinë e ekonomisë”.

“Ne gjithashtu thamë qëndrimet tona mbi Ligjin për Gjuhët. Gjithkush e di se ligji ka të metat e veta dhe prandaj amandamentet tona janë në mënyrë që ta vendosin atë brenda kornizës së Kushtetutës, sepse nuk është tani. Kjo është arsyeja pse ne duhej të reagonim në këtë mënyrë dhe ne besojmë se ajo që po bëjmë është të parandalojmë ndarjet e ardhshme”, tha ai.

Nikolloski përsëriti se VMRO-DPMNE mbetet e pa informuar siç duhet për negociatat për emrin. Ai vuri në dukje se, duke parë si spektator, diçka nuk shkon mirë, sepse autoritetet maqedonase vrapojnë pas deklaratave të kolegëve grekë.

“Zaev u tregon të huajve se çfarë duan të dëgjojnë, dhe në të njëjtën kohë ajo që po ndodh në Greqi është simptomatike. Nuk duhet të ketë marrëveshje që do të injorojë interesat tona kombëtare. Ne jemi kundër ndryshimit të Kushtetutës dhe ne jemi që çdo vendim t’i nënshtrohet referendumit”.

Ai vuri në dukje se nuk ka dyshime për vendosmërinë e Shteteve të Bashkuara dhe BE-së, Maqedonisë për t’u bërë pjesë e aleancës së NATO-s.

“Ne do të jemi më të lumtur nëse është mire Maqedonia, kemi kërkuar nga dy liderë të BE që të ndihmojnë në proceset tona të integrimit evropian”, përfundoi Nikolloski. FLAKA

 

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Shkurt 14, 2018 22:48
In Memorial

ARKIVI I LAJMEVE