ARM përgatitet për në NATO, por ende s’ka uniforma dhe çizme siç duhet

ARM përgatitet për në NATO, por ende s’ka uniforma dhe çizme siç duhet

Prioritet i buxhetit për Ushtrinë në këtë vit është blerja e uniformave dhe çizmet. Tenderi tashmë është shpallur dhe pritet të përfundojë deri në fund të vitit dhe të gjithë anëtarët duhet të marrin të paktën dy uniforma luftarake, tha shefi i Shtabit të Përgjithshëm të ARM-së, gjeneral-lejtnant Metodija Veliçkovski, përcjell FLAKA.

Ai tha se buxheti për ushtrinë si standard në NATO ishte përcaktuar në 2 përqind të PBB-së, ndërsa buxheti i mbrojtjes dhe Ushtria gjatë viteve të fundit ka qenë afërsisht në 1 përqind.

“Është paralajmëruar se do të përparojë në mënyrë progresive në mënyrë që të arrihet standardi i NATO-s. Unë besoj se kjo do të ndodhë, e cila do të mundësojë zhvillimin, trajnimin dhe mirëmbajtjen e gatishmërisë luftarake në një nivel që do të nevojitet si një vend anëtar i NATO-s”, theksoi Veliçkovski.

Prioritet i ARM-së është mbajtja e nivelit të kërkuar të gadishmërisë luftarake për t’iu përgjigjur detyrave, tha ai dhe sqaroi se buxheti në vendet e NATO-s dhe në vendin tonë është ndarë sipas përqindjes dhe 50% shkon për këtë qëllim.

“Tridhjetë për qind shkojnë në mirëmbajtje dhe operacione dhe 20 për qind për të pajisje dhe siguri. Parimi që ne kemi aplikuar gjatë viteve është buxheti i ndarë që do të shpërndahet përafërsisht në atë përmasë”, tha Veliçkovski, duke shtuar se ishte për pagat të shkonin pothuajse 60 përqind e buxhetit dhe pastaj fondet që do të mbeten të ndahen sipas prioriteteve. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Korrik 12, 2018 22:14
Loading...

Filloi ndërtimi i kompleksit të ri banesor pranë Qendrës Tregtare ETC-Gostivar.Ofrojmë këto tipe banesash:-50m2-82m2-90m2-106m2-116m2-124m2-130m2(Duplex)-220m2Pagesa mundet të bëhet edhe me këste me 0% interes.Kontak telefoni:070215378

Posted by Poli Project ing. on Sunday, August 6, 2017
Chicago Stone Local Media

Our company presentation...

Posted by Chicago Stone LLC on Thursday, December 21, 2017

Gostivar
17°
11°
Thu
15°
Fri
17°
Sat
17°
Sun

ARKIVI I LAJMEVE

Loading...