Arsyetohet Sugarevski: Mund të mbetemi pa autostradë nëse nuk e nënshkruajmë aneksin me “Sinohidro”

Arsyetohet Sugarevski: Mund të mbetemi pa autostradë nëse nuk e nënshkruajmë aneksin me “Sinohidro”

Në fazën përfundimtare janë negociatat për nënshkrimin e aneksit të marrëveshjes me kompaninë kineze “Sinohidro” për ndërtimin e autostradës Kërçovë-Ohër. Shtojca duhet të lejojë përfundimin e autostradës, e cila do të përfundonte deri më 31 janar me marrëveshjen bazë. Nëse aneksi nuk nënshkruhet, në rast mosmarrëveshjeje, Maqedonia mund të mbetet pa autostradë dhe pa mjete të mëdha financiare, përcjell FLAKA.

Këtë e deklaroi ministri i Transportit dhe Lidhjeve Goran Sugareski sonte në TV 24.

Ai pret që negociatat të jenë të suksesshme dhe se pas përgatitjes së aneksit të marrëveshjes, ai duhet të miratohet nga Parlamenti i Maqedonisë. Edhe më pas, tha Sugareski, qeveria dhe drejtori i Ndërmarrjes Publike për Rrugët Shtetërore Zoran Kitanov do të nënshkruajnë për të vazhduar ndërtimin e autostradës.

“Me nënshkrimin e kësaj Marrëveshjeje aneksore ne duam të vazhdojmë ndërtimin e një autostrade për të cilën qytetarët e Republikës së Maqedonisë kanë ndarë një shumë, një shumë të madhe parash dhe atje konsiderojmë se duhet të ketë një autostradë. Pala tjetër kryen përfundimin e kontratës, nuk ka autostradë dhe krejtësisht këto mosmarrëveshje shkojnë në arbitrazh ku Republika e Maqedonisë do të jetë një nga pjesëmarrësit. Në situatën e humbjes së një arbitrazhi të tillë, si shtet, ne do të mbetemi pa autostradë dhe pa mjete të mëdha financiare”, – tha Sugareski. FLAKA

 

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Shkurt 14, 2018 22:22
In Memorial

ARKIVI I LAJMEVE