BE nënshkruan marrëveshje kundër terrorizmit me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut

BE nënshkruan marrëveshje kundër terrorizmit me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut

Bashkimi Evropian (BE) ka nënshkruar marrëveshje kundër terrorizmit me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut, raporton AA.

Marrëveshjet u nënshkruan në Bruksel nga komisioneri i BE-së për Migrim, Çështje të Brendshme dhe Shtetësi, Dimitris Avramopoulos, ministri i Punëve të Brendshme i Shqipërisë, Sandër Leshaj dhe ai i Maqedonisë së Veriut, Oliver Spasovski.

Marrëveshjet e nënshkruara në kuadër të “Planit të Përbashkët të Veprimit për Luftimin e Terrorizmit për Ballkanin Perëndimor” mes BE-së dhe vendeve të rajonit, përveçse do të përcaktojnë fushat prioritare të veprimtarisë, po ashtu do të hapin edhe rrugën e sigurimit të ndihmave nga BE-ja.

Sipas marrëveshjes do të bëhet shkëmbim i informacioneve mes palëve.

Pas ceremonisë së nënshkrimit të marrëveshjeve, Avramopoulos theksoi se për herë të parë në Ballkanin Perëndimor kanë nënshkruar këto lloje të marrëveshjeve me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut.

Ai tha se në kuadër të marrëveshjeve synojnë rritjen e bashkëpunimit në fushat si ekstremizmi i dhunshëm, kthimi i terroristëve luftëtarë të huaj në Evropë, financimi i terrorit dhe lufta me pastrimin e parave.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Tetor 9, 2019 23:21

HAPËSIRË E SPONSORIZUAR
Loading...

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.

REKLAMA

PARTNER