Birlein: Pres shumë shpejt që Austria të mirëpresë Maqedoninë e Veriut si anëtare të BE

Birlein: Pres shumë shpejt që Austria të mirëpresë Maqedoninë e Veriut si anëtare të BE

Shpresa që Austria së shpejti do të mirëpresë Maqedoninë e Veriut si një anëtare e Bashkimit Evropian ka shprehur kancelarin austriak Brigitte Birlin në një takim me kryeministrin Zoran Zaev në krahinën austriake të Wachau, përcjell FLAKA.

Birlin, sipas shërbimit të shtypit të qeverisë, përshëndeti raportin e fundit pozitiv të Komisionit Evropian për vendin dhe përsëriti se vendi i saj do të vazhdojë të jetë një mik besnik dhe përkrahës i Maqedonisë së Veriut.

Kancelari austriak e përgëzoi Kryeministrit Zaev për të gjitha hapat politikë që ai ka marrë deri tani dhe i cili, siç tha ajo, nuk ka kontribuar në pengesa për fillimin e negociatave me BE.

Zaev dhe Birlein ranë dakord se Austria është gjithashtu një nga investitorët më të mëdhenj në Maqedoninë e Veriut, e cila është një tregues i marrëdhënieve ekonomike të qëndrueshme të vendosura midis dy vendeve.

Takimin e parë me Kancelaren e re të Austrisë, Zaev e përdori për të ftuar Birlin të vizitojë Maqedoninë e Veriut. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Qershor 15, 2019 22:40

HAPËSIRË E SPONSORIZUAR

Loading...

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.

REKLAMA