Si ta nxirrni nga syri i bebes trupin e huaj?

Si ta nxirrni nga syri i bebes trupin e huaj?

Lexoni se si duhet të veproni kur bebes tuaj i hyn diçka në sy Edhe një “torturë” për beben. Megjithatë, nuk është fjala për një problem të madh, transmeton Telegrafi. Si duhet vepruar? Duhet marrë një garzë të vogël e

Lexo tërë artikullin
Kur nëna kujdeset tepër për fëmijën: Kjo nuk është dashuri, është problem!

Kur nëna kujdeset tepër për fëmijën: Kjo nuk është dashuri, është problem!

A jeni prind i cili me fëmijën e vet bën çdo detyrë shtëpie, në vend që të fëmijës i zgjidh problemet në shkollë dhe problemet me miqtë dhe kontrollon çdo hap të tij? Ky model kujdesi prindëror është i dëmshëm

Lexo tërë artikullin
E dinit që bebet nuk dridhen kur kanë ftohtë? Arsyeja do ju habisë!

E dinit që bebet nuk dridhen kur kanë ftohtë? Arsyeja do ju habisë!

Në ditë të ftohta si këto, mendja na shkon tek bebushët, si qenia që ka më shumë nevojë për përkujdesje. Nëse ne të rriturit kur ndjejmë të ftohtin fillojmë të dridhemi, si një mekanizëm për tu ngrohur, bebet nuk e

Lexo tërë artikullin
Kështu thonë pediatrit kur është fjala për zgjedhjen e dhuratave për fëmijë

Kështu thonë pediatrit kur është fjala për zgjedhjen e dhuratave për fëmijë

Pediatrit amerikanë u kanë dërguar njerëzve të rritur letër të hapur nëpërmjet së cilës i këshillojnë që fëmijëve të mos u dhurojnë lodra makina të ndryshme dhe lojëra digjitale, por që më mirë është t’i zgjedhin lodrat klasike Hulumtimet tregojnë

Lexo tërë artikullin
A duhet të rruhet regjioni pubik gjatë shtatzënisë?

A duhet të rruhet regjioni pubik gjatë shtatzënisë?

A paraqet rrezik rruajtja e regjionit pubik gjatë shtatzënisë? Ditët e fundit para lindjes janë të sikletshme. Mund të keni emocione të përziera… aq sa jeni pa masë e lumtur që do të bëheni nënë, po aq mund ta keni

Lexo tërë artikullin
A duhet brengosur për shkak të shtërzimeve të rreme të lindjes?

A duhet brengosur për shkak të shtërzimeve të rreme të lindjes?

Kontraktimet e quajtura Braxton Hicks janë kontraktime sporadike të cilat mund të shfaqen edhe në shtatzëninë shumë të hershme, mirëpo më së shpeshti shfaqen vetëm në tremujorin e dytë, përkatësisht të tretë të shtatzënisë. Kontraktimet e tilla nuk janë të

Lexo tërë artikullin
Dëmet që i shkaktohen bebes nëse shtatzëna ka stres

Dëmet që i shkaktohen bebes nëse shtatzëna ka stres

Nuk mund ta mohojmë faktin se stresi është pjesë normale e jetës sonë të përditshme, e as në periudhën e shtatzënisë nuk ndryshon ky fakt. Por, shkencëtarët theksojnë se stresi te shtatzënat mund të ndikojë në zhvillimin dhe inteligjencën e

Lexo tërë artikullin

ARKIVI I LAJMEVE