Kthehu në faqen kryesore

Blerta Haxhiaj

OPINION | Me Votë drejt Forcës për Ndryshim

OPINION | Me Votë drejt Forcës për Ndryshim

Nga Blerta Haxhiaj Cfarë ndodh nësë një femër fiton zgjedhjet komunale? Nëse analizojmë zgjedhjet mes kandidatëve meshkuj dhe femra në rangun komunal vërejme rolin e femrës në politikëbërjen në shtëtndërtimin e një vendi. Duke përdorur një masë të korrupsionit të

Lexo tërë artikullin
Impotenca mendore linguistike | Shkruan: Blerta Haxhiaj

Impotenca mendore linguistike | Shkruan: Blerta Haxhiaj

Eksplorimi i përfaqësimit të gjinisë dhe eksperiencës fetare paraqesin një zhvillim të diskursit teologjik të emfazuar nga prespektiva e identitetit gjinor. Ndoshta gjuha e përdorur nga Foucault verbon dhe operon mbi modelet e normativave të trupit duke u referuar seksualitetit

Lexo tërë artikullin
OPINION | Dërrasa Sipërfaqësore e Punës – Vlera si produkt, shkruan Blerta Haxhiaj

OPINION | Dërrasa Sipërfaqësore e Punës – Vlera si produkt, shkruan Blerta Haxhiaj

Mendja përshkruan të njëjtën rrugë me ne dhe në distancë dominohet nga e pamundura e sjellë në dritë, në bazë me sintezën e hapësirës së përfaqësimit dhe nga një korrelate obligative në mënyrë simultane por e ndarë kundër vetëvetës për

Lexo tërë artikullin
OPINION | Partite politike dhe populizmi – dilema e legjitimimit

OPINION | Partite politike dhe populizmi – dilema e legjitimimit

Nga Blerta Haxhiaj Një re e zezë e të ashtuquajturës kriza e përfaqësimit të demokracisë është shfaqur mbi Europë. Konceptet vakante mund të jenë ndihmëse për të përshkruar legjitimitetin dhe zhvillimin e proçeseve në vendet ballkanike si vende që aspirojnë

Lexo tërë artikullin
OPINION | Nacionalizmi dhe  Demokracia si zgjidhje racionale dhe irracionale

OPINION | Nacionalizmi dhe Demokracia si zgjidhje racionale dhe irracionale

Nga Blerta Haxhiaj    Nacionalizmi dhe demokracia janë divergjente në apekte themelore, nëse demokracia kërkon njerez të mençur të cilët i dine të drejtat e tyre dhe luftojnë për to, nacionalizmi siç thote Rudi Supek kërkon individ të sillen si

Lexo tërë artikullin
OPINION | Etika e Kënaqësise II – Personae Seksuale, shkruan Blera Haxhiaj

OPINION | Etika e Kënaqësise II – Personae Seksuale, shkruan Blera Haxhiaj

Platoni në pasazhet e tij paralajmëron se këto ngjarje shpirtërore mund të jenë të rrezikshme dhe mund të pushtojntë tërë shpirtin por asketizmi mund të përshkruhet si vetë-kontrollim edhe nga praktikat e pitagorianëve. “Ereksioni është mendim, kurse orgazma akt përfytyrimi”

Lexo tërë artikullin
OPINION| Etika e Kënaqësise… shkruan: Blerta Haxhiaj

OPINION| Etika e Kënaqësise… shkruan: Blerta Haxhiaj

Aristoteli thotë: “Femra, si femër është pasive, ndërsa mashkulli si mashkull është aktiv” ku roli i dy aktorëve është se njëri performon aktin dhe partneri është i përformuar nga akti. Për njeriun aktivizimi dhe pasivizimi (tepruar) janë dy forma të

Lexo tërë artikullin
OPINION | Askush ka dëgjuar, shkruan Blerta Haxhiaj

OPINION | Askush ka dëgjuar, shkruan Blerta Haxhiaj

Për të determinuar kur jemi në prezencen e një prepozicioni apo të një fraze është e mjaftueshme të dallojme se vetë ato respektojne rregullat. Sistemi i rregullave nuk është një rrafsh i asociuar aq sa është si diçka që vjen

Lexo tërë artikullin
OPINION | Askush ka dëgjuar, shkruan: Blerta Haxhiaj

OPINION | Askush ka dëgjuar, shkruan: Blerta Haxhiaj

Michel Foucault ka hulumtuar diskursin në nivelin e rregullave të formacionit të saj, kjo do-me-thënie kërkon se sipas rregullave që here pas here me konstituimin e rrafshit të përbërë nga kuptimi si element kanë njësinë bazë shenjat. Termi ‘diskurs’ është

Lexo tërë artikullin
Erotika në Sufizëm, shkruan Blerta Haxhiaj

Erotika në Sufizëm, shkruan Blerta Haxhiaj

Sufizmi shpeshherë është definuar si islamizmi mistik, një tjetër dimension i islamit, ai karakterizohet nga vlera, rite, praktika, doktrina dhe institucione që manifeston një kristalizim të praktikave mistike në islam. Nga etimologjia e konceptit Sufi janë dy origjina që mbizotërojnë

Lexo tërë artikullin

MARKETING

NA NDIQNI NE FACEBOOK

MOTI SOT
26°