EDITORIAL | Ngjarje të improvizuara si paranojë e zhvillimeve politike

EDITORIAL | Ngjarje të improvizuara si paranojë e zhvillimeve politike

Në Republikën e Maqedonisë tashmë është bërë praktikë që ngjarjeve të ndjeshme politike tu paraprinë ngjarje paralele të kurdisura me skenare dhe improvizime të paramenduara.  Ky realitet shoqëron skenën politike në Maqedoni që nga fillimi i demokratizimit të shtetit. Sa

Lexo tërë artikullin
EDITORIAL | Ministri i parë shqiptar që dha dorëheqje morale në Maqedoni

EDITORIAL | Ministri i parë shqiptar që dha dorëheqje morale në Maqedoni

Rasti i Almirit  solli dorëheqjen e Ministrit të Drejtësisë, Bilen Saliji. Kjo vepër po vlerësohet lartë nga qarqe politike dhe intelektuale dhe mbetet zyrtar i cili do të mbahet mend si zyrtari i parë që dha dorëheqje nga detyra në shenjë përgjegjësie morale. 

Lexo tërë artikullin
EDITORIAL | Rastet e montuara politike, refren i dëgjuar në protesta, media…

EDITORIAL | Rastet e montuara politike, refren i dëgjuar në protesta, media…

Rastet e montuara politike është një term i përsëritur në protesta, qarqe intelektuare, media dhe gjithandej. Në momentet kur janë denoncuar rastet e montuara politike ndaj shqiptarëve, jo çdo kush ka qenë i bindur në atë që ka dëgjuar dhe

Lexo tërë artikullin
EDITORIAL | I papranueshëm kërcënimi ndaj gazetarëve

EDITORIAL | I papranueshëm kërcënimi ndaj gazetarëve

Numri i rasteve të kërcënimeve dhe sulmeve ndaj gazetarëve kohëve të fundit është rritur shumë, duke filluar nga forma elektronike e deri te forma e kërcënimeve me vdekje. Kësaj dukurie nuk i shmanget edhe Maqedonia, dukuri kjo që tashmë ka

Lexo tërë artikullin
Fjalëpak e me vepra shumë, ky është Hazbi Lika

Fjalëpak e me vepra shumë, ky është Hazbi Lika

Opinioni nuk e sheh shpesh në oponion, edhe pse veprat e tij janë ata që flasin më së miri. Ky do të ishte përshkrimi i shkurtër i punës së zëvendëskryeministirit, Hazbi Lika i cili prej një viti drejton me shqiptarët

Lexo tërë artikullin
Angjushev: Arritëm të nxjerrim ekonominë nga “bota virtuale”

Angjushev: Arritëm të nxjerrim ekonominë nga “bota virtuale”

Gjëja më e mirë që ka bërë qeveria në ekonominë e Maqedonisë është se ajo arriti ta nxjerrë atë nga “bota virtuale”, tha  zv.kryeministri për Çështjet Ekonomike Koço Angjushev, përcjell FLAKA. – Qytetarët ishin mësuar të shikojnë TV për investime

Lexo tërë artikullin
Parti sezonale, parti për një përdorim

Parti sezonale, parti për një përdorim

Zhvillimet e fundit në Lëvizjen Besa forcojnë bindjen që partitë e reja politike tek blloku politik shqiptar në Maqedoni nuk kanë perspektivë, për shkak se po krijohet me të vetmin qëllim për tu ngjitur në pushtet, dhe derisa nuk arrihet

Lexo tërë artikullin
Europa ime: Ballkani im i lëndueshëm

Europa ime: Ballkani im i lëndueshëm

Kush udhëton ka një histori për të rrëfyer. Për serinë „Europa ime“, autorja Lindita Arapi sjell këtë histori nga qytetet Split e Mostar pas udhëtimit të saj të parë në Ballkan. Jemi mësuar të lëvizim nëpër botë bashkë me imazhet

Lexo tërë artikullin
KOMENT: Disa portaleve anti-BDI u mbetën lajmet të pa publikuara !

KOMENT: Disa portaleve anti-BDI u mbetën lajmet të pa publikuara !

Vendimi i BDI-së për t’i thënë Jo Nikolla Gruevskit për të bërë shumicën parlamentare dhe kabinetin e ri qeveritar, ka lënë pa lajme të parapërgatitura disa portale të reshtuara kundër BDI-së.  Përgjegjësit e këtyre portaleve por edhe gazetash e televizionesh,

Lexo tërë artikullin
KOMENT: Mediat shqipfolëse që mendojnë se dielli i shqiptarëve lind vetëm në selinë e LSDM-së !

KOMENT: Mediat shqipfolëse që mendojnë se dielli i shqiptarëve lind vetëm në selinë e LSDM-së !

“Deklarata e partive shqiptare është kompatibile në një pjesë dhe në një pjesë jo. Megjithatë, do të kumtojmë në kohë”, ka deklaruar nënkryetari i LSDM-së, Damjan Mançeski, njofton TVM2. Dhe derisa u bë kjo deklaratë mediat shqipfolëse që u vunë

Lexo tërë artikullin