Çfarë i rriti kursimet: Bankat ruajnë 5,6 miliardë euro

Çfarë i rriti kursimet: Bankat ruajnë 5,6 miliardë euro

Qytetarët dhe kompanitë mbajnë 5.64 miliardë euro në bankat e Maqedonisë, sipas të dhënave të fundit mujore të Bankës Popullore, përcjell FLAKA. Në maj, depozitat totale të ekonomive familjare u rritën me 0.6%, ndërkohë që rritja vjetore ishte 8.9%, e

Lexo tërë artikullin
Përgatiten normat e taksimit progresiv

Përgatiten normat e taksimit progresiv

Një taksë mbi të ardhurat personale prej 10 përqind do të tatohet në të ardhurat mujore prej 1,000 euro, ndërsa çdo gjë mbi këtë shumë do të tatohet me 18 përqind. Taksat që tatohen përfshijnë pagat mujore të fituara, të

Lexo tërë artikullin
Dëshira dhe oferta të shumta, mundësi të vogla

Dëshira dhe oferta të shumta, mundësi të vogla

Sezoni turistik veror tashmë ka filluar, ndërkohë që qytetarët kërkojnë aranzhmanet e përballueshme dhe më të kapshme për xhepin e tyre për të kaluar pushimet e tyre verore. Si destinacione më të preferuara dhe më të kërkuara në agjencitë turistike

Lexo tërë artikullin
Bexheti: Ekonomia e Maqedonisë është në prag të recesionit

Bexheti: Ekonomia e Maqedonisë është në prag të recesionit

Akademiku dhe rektori i Universitetit të Evropës Juglindore Abdulmenaf Bexheti në një prononcim ekskluziv për Almakos ka vlerësuar rezultatet ekonomike në vitin e parë të qeverisjes së kryeministrit Zoran Zaev. Akademiku Bexheti ka theksuar se viti i kaluar ka qenë

Lexo tërë artikullin
Tevdovski: Nuk ka rebalanc buxhetor

Tevdovski: Nuk ka rebalanc buxhetor

Ministria e Financave nuk punon për rivendosjen e thesarit shtetëror, por ende analizon se çfarë do të bëjë me buxhetin në periudhën e ardhshme. Pavarësisht njoftimeve nga kryeministri dhe disa ministra se një ribalanc është i mundur në gjysmën e

Lexo tërë artikullin
Elezi: Sigurohen mjete të reja nga BERZH dhe Bashkimi Europian për përkrahjen e ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme

Elezi: Sigurohen mjete të reja nga BERZH dhe Bashkimi Europian për përkrahjen e ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme

Sot u nënshkrua marrëveshja në mes BERZH dhe Ohridska Banka për përkrahjen e ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme. Sipas marrëveshjes, ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme u ofrohen 10 milionë euro kredi për investime të reja. Këto burime të

Lexo tërë artikullin
Bekteshi paralajmëron investim të ri në zonën e lirë në Tetovë në vlerë prej mbi 7 milion euro dhe 100 vende të reja të punës

Bekteshi paralajmëron investim të ri në zonën e lirë në Tetovë në vlerë prej mbi 7 milion euro dhe 100 vende të reja të punës

Ministri i Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi, i shoqëruar nga zëvendës kryeministri për çështje ekonomike Koço Angjushev sot vizitoi Drejtorinë e Zonës Zhvillimore Teknologjike Industriale në Tetovë. Gjatë vizitës, zhvilluan takim me menaxhmentin e kompanisë Normak, e cila menaxhon zonën në Tetovë,

Lexo tërë artikullin
Në prag të fushatës së korrje-shirjeve, ende i paqartë çmimi grumbullues

Në prag të fushatës së korrje-shirjeve, ende i paqartë çmimi grumbullues

Disa javë para korrjes së grurit, ende mbetet i paqartë çmimi grumbullues i kësaj kulture të rëndësishme bujqësore. Bujqit vlerësojnë se çmimi i grurit duhet të jetë së paku 12 denarë për kilogram, ndërsa presin që edhe shteti të inkuadrohet

Lexo tërë artikullin
Papunësia e të rinjve është ulur deri 35,9 për qind

Papunësia e të rinjve është ulur deri 35,9 për qind

Për dallim nga vitet e kaluara, kur papunësia e të rinjve lëvizte rreth 50 për qind, në tremujorin e parë të këtij viti, ajo është ulur deri 35,9 për qind, që paraqet sukses, theksoi Mlladen Fërçkovski nga Minsitria e Punës

Lexo tërë artikullin
Ngrohtorja – Shkup: “TE-TO” falimentoi vetë, që të mos paguajë borxhet

Ngrohtorja – Shkup: “TE-TO” falimentoi vetë, që të mos paguajë borxhet

Ngrohtorja Sh. A. Shkup akuzon kompaninë për prodhim të kombinuar të ngrohjes “TE-TO” se ka ngritur vetë falimentimin, në mënyrë që të mos paguajë borxhin e saj në ngrohtore, kur pas një periudhe trevjeçare me rezultate të dobëta financiare ai

Lexo tërë artikullin

Publicitet


OFERTA SPECIALE

Moti sot
22°
21°
Fri
12°
Sat
13°
Sun
12°
Mon

ARKIVI I LAJMEVE