Çdo i dyti punonjës paguan kontribut për pagë më të ulët nga ajo realja

Çdo i dyti punonjës paguan kontribut për pagë më të ulët nga ajo realja

Pothuajse çdo i dyti punonjës është i paraqitur me pagë më të ulët se sa në fakt fiton ose çdo të dyti punonjës i paguhen kontributet për sigurim shëndetësor dhe sigurim social në pagë më të ulët se sa realja,

Lexo tërë artikullin
Raporti vjetor nga BB: Maqedonisë e 10-ta, Shqipëria e 16-ta, Kosova e 60-ta

Raporti vjetor nga BB: Maqedonisë e 10-ta, Shqipëria e 16-ta, Kosova e 60-ta

Së fundmi, Banka Botërore publikoi sot raportin vjetor mbi lehtësinë e të bërit biznes “Të bësh biznes 2017: Mundësi të barabarta për të gjithë”, ku Shqipëria shënoi përmirësim në renditjen botërore. Përmirësimi i mjedisit të biznesit, sipas raportit të Bankës Botërore,

Lexo tërë artikullin
“Skopje Siti Moll”, u ble nga një kompani e themeluar në dhjetor të vitit 2015

“Skopje Siti Moll”, u ble nga një kompani e themeluar në dhjetor të vitit 2015

Agjencia e Lajmeve Flaka, të hënën në mbrëmje njoftoi që Kompania Hystead Limited nga Britania e Madhe në bashkëpronësi me Hyprop Investments Limited dhe PDI Investment Holdings Limited e kanë blerë qendrën tregtare Skopje Siti Moll nga Balfin Finance BV nga Amsterdami për 92 milionë

Lexo tërë artikullin
DIUNG BUSINESS: Maqedonia në TOP 10, më e mira në rajon

DIUNG BUSINESS: Maqedonia në TOP 10, më e mira në rajon

Maqedonia është në pozitën e 10 në botë për të bërë biznes, kjo sipas raportit Doing Business të Bankës Botërore për vitin 2017 lëshuar vonë këtë pasdite. “Një rekord prej 137 ekonomive në mbarë botën kanë zbatuar reformat kyçe që

Lexo tërë artikullin
Në muajin Gusht u harxhuan 121.903 ton produkte të naftës

Në muajin Gusht u harxhuan 121.903 ton produkte të naftës

Enti shtetëror i statistikave bëri publike sot raportin për muajin gusht të vitit 2016 sa i përket konsumimit të energjisë elektrike, gazit natyror, qymirit dhe produkteve të naftës, njofton Agjencia e Lajmeve Flaka.  Sipas përllogaritjeve të Entit Shtetëror të Statistikave,

Lexo tërë artikullin
Drejtoria e doganave sqarohet në lidhje me TVSH-në për pellet, soba dhe kaldaja me pellet

Drejtoria e doganave sqarohet në lidhje me TVSH-në për pellet, soba dhe kaldaja me pellet

Në lidhje me hutinë që është krijuar tek importuesit e pelletit, kaminëve dhe kaldajave me pellet, Drejtoria e Doganave doli me një kumtesë në të cilën sqarohet se si bëhet tatimimi i prodhimeve në fjalë, pas hyrjes në fuqi të

Lexo tërë artikullin
City Mall – Shkup, u shit për 92 milion euro

City Mall – Shkup, u shit për 92 milion euro

Grupi më i madh i investitorëve në Shqipëri “Balfin Group” njoftoi shitjen e City Mall – Shkup, kompansië “Hystead” në Britaninë e Madhe, trasnemton Flaka Shitja është bërë publike sot, ndërsa shuma është 92 milionë euro. City Mall – Shkup

Lexo tërë artikullin
Miniera Sasa planifikon të jep bursa për studentët e Fakultetit të Xehtarisë

Miniera Sasa planifikon të jep bursa për studentët e Fakultetit të Xehtarisë

Miniera Sasa planifikon të përpilojë program afatgjatë për dhënie të bursave studentëve, të cilët arsimin e tyre do ta vazhdojnë në fakultetin e Xehetarisë, pas ç’ka do të kthehen në punë në minierën në Makedonska Kamenicës. Dhënia e bursave kuadrove

Lexo tërë artikullin
Gruevski: Do të investohen 400 milionë euro në infrastrukturën rrugore

Gruevski: Do të investohen 400 milionë euro në infrastrukturën rrugore

Ish-kryeministri i Maqedonisë dhe kryetari i OBRM-PDUKM-së ka vazhduar të bëjë fushatë, edhe pse koha për fushatë fillon më 21 nëntorë, duke premtuar zhvillim të vendit me vazhdimin e pushtetit të tij, përcjell Telegrafi Maqedoni. ”Sipas programit partiak, vitin e

Lexo tërë artikullin
Qytetarët, shporta konsumatore gjithnjë e më e varfur

Qytetarët, shporta konsumatore gjithnjë e më e varfur

Entit Shtetëror i Statistikave ka njoftuar se paga mesatare mujore neto në muajin gusht arrin në 22.294 denar dhe krahasim me muajin gusht të vitit të kaluar është shënuar rritje për 1.9 % . Por qytetarët ankohen se  çmimet e

Lexo tërë artikullin

 

 

 

ARKIVI I LAJMEVE