Rendimente rekorde të orizit me mbështetje zvicrane

Rendimente rekorde të orizit me mbështetje zvicrane

Rendimente rekorde të orizit në tetor të këtij viti priten nga projekti në Koçan që realizohet me mbështetje të qeverisë zvicerane. Bëhet fjalë për projekt eksperimental për prodhim organik të orizit me sistem për ujitje “pikë për pikë”. “Qëllimi i

Lexo tërë artikullin
Masat e punësimit, grante për biznes personal për 500 persona

Masat e punësimit, grante për biznes personal për 500 persona

Certifikatat për grante në vlerë prej 185 mijë denarë për zhvillimin e biznesit personal sot kanë marrë 500 persona të papunë të cilët me sukses i kanë kaluar trajnimet nga programi “Vetëpunësim”. Grantet i ndan Ministria e Punës dhe Politikës

Lexo tërë artikullin
Maqedoni, 25milion euro nga BB !

Maqedoni, 25milion euro nga BB !

Ministria e Financave sot informoi se Banka Botërore i vendosi në dispozicion Maqedonisë mjetet nga Projekti për përmirësim të shërbimeve komunale 2. “Kjo do të thotë se Maqedonia nga sot ka qasje deri te këto mjete nga Banka Botërore në

Lexo tërë artikullin
OEMVP takoi sektorin e biznesit dhe OJQ-të lokale nga Tetova

OEMVP takoi sektorin e biznesit dhe OJQ-të lokale nga Tetova

Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri – Perëndimore dhe Fondacioni ALBIZ,  sot realizuan  takim me sektorin e biznesit dhe OJQ lokale nga Tetova. Qëllimi kryesor i takimit ishte që të ndërmjetësojë partneritete efektive afatgjate në mes të OJQ-ve lokale dhe sektorit të biznesit, të

Lexo tërë artikullin
Zbutet kontrolli i kapitaleve në bankat greke

Zbutet kontrolli i kapitaleve në bankat greke

Guvernatori i Bankës Greke, Janis Sturnaras ka deklaruar në Parlament zbutjen graduale të masave të kontrollit të kapitaleve të vendosura verën e kaluar, kur Greqia shkoi buzë falimentimit dhe qeveria e kryeministrit Tsipras u detyrua të mbylle bankat për mëse

Lexo tërë artikullin
Turqit tursitët më në numër në Maqedoni, pas tyre serbët

Turqit tursitët më në numër në Maqedoni, pas tyre serbët

Mbi 60.000 turistë të huaj kanë vizituar Maqedoninë gjatë muajit maj të këtij viti, pjesa më e madhe e tyre –  22.793 nga Turqia, 4.092 nga Serbia dhe 3.589 nga Bullgaria. Sipas Entit shtetëror për statistikë, numri i turistëve të

Lexo tërë artikullin
OEMVP: Rebalanci dhe euro-obligacionet si dështime të Qeverisë VMRO-BDI

OEMVP: Rebalanci dhe euro-obligacionet si dështime të Qeverisë VMRO-BDI

“Gjendja e turbullt politike dhe ekonomike në vend dita ditës po “kthjellohet” falë vërejtjeve eksplicite të komunitetit ndërkombëtar dhe largimit të institucioneve ndërkombëtare siç është Fondi Monetar Ndërkombëtar si dhe huamarrjeve të reja, reagojnë nga Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore

Lexo tërë artikullin
Ministria e financave reagon ndaj akuzave të LSDM-së

Ministria e financave reagon ndaj akuzave të LSDM-së

Ministria e Financave, përmes një kumtese reagoi në akuzat e LSDM-së se me lëshimin e euroobligacionit do të tejkalohet shuma prej pesë miliardë euro apo 54 për qind të BPV-së. Në reagim theksohet se euroobligacioni jepet në pajtim me Ligjin

Lexo tërë artikullin
Marrja e borxhit dhe shkurtimi i IPA fondeve, Bytiçi: Përkeqëson zhvillimin ekonomik

Marrja e borxhit dhe shkurtimi i IPA fondeve, Bytiçi: Përkeqëson zhvillimin ekonomik

Marrja e borxheve si dhe shkurtimi i mjeteve të fondeve IPA e dërgojnë Maqedoninë drejt një dështimi ekonomik. Sipas drejtorit ekzekutiv të OEMVP-së Fatmir Bytyçi, këto masa gjithsesi se do të kenë çmimin e vet dhe atë çmim do ta

Lexo tërë artikullin
LSDM: Nuk do të njihet si borxh i shtetit

LSDM: Nuk do të njihet si borxh i shtetit

Emetimi i Euro-obligacionit prej 650 milion eurove është i paligjshëm dhe nuk do të njihet si borxh i shtetit gjatë ndërrimit të pushtetit, andaj  bankat e huaja duhet të jenë të vetëdijshme për këtë deklaroi, Kire Naumov nga LSDM-ja. Sipas

Lexo tërë artikullin