Intermezzo, Kopshti Zoologjik në Shkup një Botë në vete

Intermezzo, Kopshti Zoologjik në Shkup një Botë në vete

Kopshti Zoologjik që nga fillimi I ekzistencës luan rol të rëndësishëm në jetën edukativo-arsimore, kulturore dhe rekreative jo vetëm në qytet por edhe më gjër, dhe është një ndër institucionet më të vizituara ne qytet dhe më gjër në Republikë,

Lexo tërë artikullin
Intermezzo, Ohri qyteti që ndan dy shtete

Intermezzo, Ohri qyteti që ndan dy shtete

Ohri është qytet i cili ndodhet në pjesën jug-perëndimore të Maqedonisë pranë liqenit me të njëjtin emër dhe ka diku rreth 50.000 banorë. Qyteti i Ohrit është i vendosur në brigjet veri-lindore të Liqenit të Ohrit. Ai shtrihet sipër dhe

Lexo tërë artikullin
Intermezzo, Mavrova kjo perlë në rajonin malor të Maqedonisë Perëndimore

Intermezzo, Mavrova kjo perlë në rajonin malor të Maqedonisë Perëndimore

Mavrova është një fshat dhe vendpushim turistik në rajonin malor të Maqedonisë perëndimore. Ai është i vendosur në Komunën e Mavrovës dhe Radostushës. Mavrova është një destinacion për turistët gjatë gjithë vitit për shkak të qendrës së saj të skijimit,

Lexo tërë artikullin
Intermezzo, Struga qyteti i bukurive natyrore

Intermezzo, Struga qyteti i bukurive natyrore

Struga është qytet dhe qendër e ame të njëjtin emër që shtrihet në pjesën jugperëndimore të Maqedonisë. Qyteti shtrihet në brigjet veriore të Liqenit të Ohrit. Përmes qytetit kalon lumi Drini i Zi i cili buron nga liqeni. Struga përmendet

Lexo tërë artikullin

REKLAMA