Maqedoni: Përdorim i pakontrolluar i internetit nga fëmijët

Maqedoni: Përdorim i pakontrolluar i internetit nga fëmijët

Ekspertët e komunikimit thonë se është shqetësues jo vetëm përdorimi i tepërt i internetit nga ana e personave të mitur, por dhe mungesa e kontrollit nga ana e prindërve gjatë shfrytëzimit të internetit nga ana e grupmoshave gjithnjë e më

Lexo tërë artikullin
#Investigim | Shtohen rastet e keqpërdorimit të të dhënave në Fejsbuk dhe Instagram

#Investigim | Shtohen rastet e keqpërdorimit të të dhënave në Fejsbuk dhe Instagram

Shtohen rastet e keqpërdorimit të të dhënave në Fejsbuk dhe Instagram. Kështu flasin të dhënat nga Sektori i Punëve të Brendshme në Tetovë, nga ku bëjnë me dije që vitin e kaluar u regjistruan 21 raste të tilla vetëm në

Lexo tërë artikullin
#Investigim | Vjedhjet nëpër objektet e kultit, vjedhësit tanimë kanë kaluar përtej vijës së kuqe

#Investigim | Vjedhjet nëpër objektet e kultit, vjedhësit tanimë kanë kaluar përtej vijës së kuqe

Të mërkurën rreth orës 8, në Policinë e Tetovës është denoncuar vjedhje e ndodhur në Xhaminë “Dardania” që ndodhet në rrugën “29 Nëntori”, njofton Agjencia Nacionale e Lajmeve Flaka, duke u thirrur në buletinin policor.  Sipas dëshmive të deponuara në Polici

Lexo tërë artikullin
#Investigim | Rajoni i Pollogut, çdo të katërtën ditë regjistrohet një rast i dhunës në familje

#Investigim | Rajoni i Pollogut, çdo të katërtën ditë regjistrohet një rast i dhunës në familje

Brenda 24 orëve në rajonin e Pollogut janë denoncuar dy raste të dhunës në familje, njofton portali nacional Flaka.  Në rastin e parë, 25 vjecarja me inicialet C.D, denoncoi në Policinë e Gostivarit që të mërkurën në ora 2 të

Lexo tërë artikullin
#Investigim | Korniza ligjore, ekziston rregullativë se si bëhet zbritja e çmimeve

#Investigim | Korniza ligjore, ekziston rregullativë se si bëhet zbritja e çmimeve

Ligji për mbrotjen e konsumatërve në Republikën e Maqedonisë ka përcaktuar striktë rregullat se si mundet që tregtarët të bëjnë zbritje të çmimeve të artikujve të ndryshëm, njofton Flaka.  Ligji është decid dhe përcakton qartë  kushtet për tregtarët që  ofrojnë aksione zbritjeje

Lexo tërë artikullin
#Investigim | Qytetarët pretendojnë se ndjehen të mashtruar. ETC – Gostivar mohon akuzat | VIDEO

#Investigim | Qytetarët pretendojnë se ndjehen të mashtruar. ETC – Gostivar mohon akuzat | VIDEO

Aksioni i fundit “E premtja e bardhë” e realizuar në qendrën tregtare “ETC” në Gostivar, ka ngjallur debat në rrjetet sociale dhe është shoqëruar me informacione në disa portale në gjuhën shqipe në Maqedoni, shkruan Flaka. Qytetarë nga Gostivari dhe

Lexo tërë artikullin
#Investigim | Ofertat për zbritje të çmimeve, askush nuk e respekton Ligjin për mbrotjen e konsumatërve

#Investigim | Ofertat për zbritje të çmimeve, askush nuk e respekton Ligjin për mbrotjen e konsumatërve

Ligji për mbrotjen e konsumatërve në Republikën e Maqedonisë është decid dhe përcakton qartë  kushtet për tregtarët që  ofrojnë aksione zbritjeje të  çmimeve ndaj klientëve të tyre, njofton Flaka duke u thirrur në përmbajtjen e këtij ligji pozitiv që vlen në

Lexo tërë artikullin
#Investigim | Ofertat për zbritje të çmimeve, shpeshherë janë vetëm një mashtrim

#Investigim | Ofertat për zbritje të çmimeve, shpeshherë janë vetëm një mashtrim

Mashtrimet ndaj qytetarëve në çmime të artikujve nga qendra të ndryshme tregtarë në Maqedoni, janë rritur shumë, ku po thuajse për ç’do ditë ka qytetarët që ankohen për mashtrime të çmimeve nga këto qendra tregtare, shkruan Flaka.  Zbritje çmimesh nga

Lexo tërë artikullin
#Investigim | “Capitol Mall” asnjë fjalë në Shqip për klientin shqiptar

#Investigim | “Capitol Mall” asnjë fjalë në Shqip për klientin shqiptar

Edhe Qendra Tregtare “Capitol Mall” në Shkup, gjuhën shqipe nuk e përfillë në asnjë komunikim me opinionin dhe klientin shqiptar, shkruan Flaka.  Në faqen në internet, por edhe në publicitet dhe shënimet brenda qendrës tregtare, gjuha shqipe nuk po gjenë

Lexo tërë artikullin
#Investigim | “Skopje City Mall” me ndërrimin e pronarit e fshiu gjuhën Shqipe

#Investigim | “Skopje City Mall” me ndërrimin e pronarit e fshiu gjuhën Shqipe

Qendra Tregëtare “Skopje City Mall”, në Shkup pas ndërrimit të pronarit ka fshirë opsionin e gjuhës shqipe nga faqja zyrare në  internet, sakaq, edhe publicitetin e realizon vetëm në  gjuhën maqedonase, njofoton Flaka.  Investigimi i kryer nxjerr në pah heqjen e

Lexo tërë artikullin

Publicitet


Moti sot
28°
25°
Mon
24°
Tue
25°
Wed
24°
Thu