Komuna e Tetovës do të blejë 5 autobus për transport publik

Komuna e Tetovës do të blejë 5 autobus për transport publik

Këshilltarët e komunës së Tetovës i kanë dhënë drite jeshile propozim vendimit që t`i jepet prioritet projektit “Furnizimi i komunës me autobusa për nevojat e Ndërmarrjes publike për transport publik”. Me këtë vendim këshilltarët i kanë mundësuar komunës që të

Lexo tërë artikullin
BDI: U miratua Programa Zhvillimore e Komunës së Gostivarit për vitin 2019, shumë projekte të hartuara nga BDI

BDI: U miratua Programa Zhvillimore e Komunës së Gostivarit për vitin 2019, shumë projekte të hartuara nga BDI

Në seancën e nëntë të Këshillit të komunës së Gostivarit, me mbështetje të Këshilltarëve të Bashkimit Demokratik për Integrim – BDI dhe shumicë, u miratua Programa Zhvillimore e Komunës së Gostivarit për vitin 2019, përcjell FLAKA. Në fjalimin e tij,

Lexo tërë artikullin
13 nëntori, aktivitete për nder të çlirimit të Shkupit

13 nëntori, aktivitete për nder të çlirimit të Shkupit

Shkupi festoi sot 74 vjetorin e çlirimit. Më 13 nëntor 1944, luftëtarët e divizioneve 42 dhe 50 të ushtrisë për çlirimin e popullit dhe Brigadës së 16-të maqedonase, çliruan Shkupin nga pushtimi fashist. Kreu i qytetit, Petre Shilegov, priti me

Lexo tërë artikullin
Bazari ndërkombëtar i artizanateve, prezantohen edhe artizanatet nga trojet shqiptare

Bazari ndërkombëtar i artizanateve, prezantohen edhe artizanatet nga trojet shqiptare

Në komunën e Butelit në Shkup, u hap Bazari ndërkombëtar i artizanateve, me pjesëmarrës nga vendet e rajonit, përfshirë edhe Shqipërinë dhe Kosovën. “Kam ardhur me artizan nga Serbia, Mali i Zi dhe Shqipëria, të cilët prezantohen me vepra artizanale

Lexo tërë artikullin
Rritet çmimi i ujit në pothuajse të gjitha komunat

Rritet çmimi i ujit në pothuajse të gjitha komunat

Në shumë komuna të vendit do të rriten shpenzimet për ujë. Qytetarët do të kenë shpenzime më të larta mujore për 20 deri 30 denarë. Nga Komisioni Rregullator i Energjetikës thonë se rritja e çmimit të ujit është minimal për

Lexo tërë artikullin
Gostivar,  niveli i ndotjes së ajrit me grimca pm10 sot është 66

Gostivar,  niveli i ndotjes së ajrit me grimca pm10 sot është 66

Niveli i ndotjes në qytetet e Maqedonisë vazhdon të jetë në nivelet më të larta se sa sasia e lejuar. Edhe në Gostivar, gjendja paraqitet e tillë, njofton Gostivari Sot. Matja tregon që sot niveli i ndotjes me grimca pm10 është 66.

Lexo tërë artikullin
Pas tragjedisë në Gostivar, Qeveria premton zgjidhjen e problemit me qentë endacakë

Pas tragjedisë në Gostivar, Qeveria premton zgjidhjen e problemit me qentë endacakë

Qeveria e Maqedonisë në seancën e 101 ka iniciuar ndryshime në ligjin për mbrojtje shëndetësore dhe mirëqenie të kafshëve. “Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Menaxhimit me Ujërat është e obliguar që bashkë me Agjencinë për Ushqim dhe Veterinari, me Komunitetet

Lexo tërë artikullin
Tirana, Shkupi e Tetova në mesin e qyteteve më të ndotura

Tirana, Shkupi e Tetova në mesin e qyteteve më të ndotura

Ekspertët e faqes së internetit Numbeo, të specializuar për informacionet statistikore për qytetet dhe shtetet, intervistuan banorët në mbi 70 qytete europiane për ndotjen. Në raportin Indeksi i Ndotjes çdo qytet u vlerësua nga 0-100, ku 100 ishte ndotja maksimale.

Lexo tërë artikullin
Për 47 për qind është rritur numri i oxhaqeve të pastruara në Shkup

Për 47 për qind është rritur numri i oxhaqeve të pastruara në Shkup

  Pas vendosjes së subvencioneve nga Qyteti i Shkupit për pastrim të oxhaqeve, prej 24 shtatorit e deri më sot, në pajtim me të dhënat zyrtare të oxhakpastruesve të regjistruar, janë apstruar gjithsejt 342 oxhaqe në kryeqytet. Krahasuar me periudhën

Lexo tërë artikullin