DASH publikon raportin e ri: Në Maqedoni, mosndëshkimi mbetet problem

DASH publikon raportin e ri: Në Maqedoni, mosndëshkimi mbetet problem

Departamenti i Shtetit publikoi raportin për të drejtat e njeriut për vitin 2017-të. Ai dokumenton statusin e të drejtave të njeriut dhe të punës në gati 200 vende dhe territore, përcjell FLAKA. Në pjesën për Maqedoninë, çështjet më të mëdha

Lexo tërë artikullin
Cilët azilkërkues nga Maqedonia mund të qendrojnë në Gjarmani?

Cilët azilkërkues nga Maqedonia mund të qendrojnë në Gjarmani?

Pasi u shpallën si vende të sigurta, shumë më pak azilkërkues nga vendet e Ballkanit Perëndimor kërkojnë azil në Gjermani. Disa prej tyre e kanë marrë atë, shkruan Deutsche Ëelle, përcjell FLAKA. Azilkërkuesit nga Maqedonia, Bosnja dhe Hercegovina dhe Serbia

Lexo tërë artikullin
Simovski: Prëkatësia etnike nuk do të jetë në regjistrim, është e dhënë e panevojshme

Simovski: Prëkatësia etnike nuk do të jetë në regjistrim, është e dhënë e panevojshme

Drejtori i Entit Shtetëror të Statistikave, Apostol Simovski, njofton ndryshime revolucionare për regjistrimin e ardhshëm. Në një intervistë për “Makfaks”, ai thotë se mendimi i tij personal është se nuk duhet të ketë fushë të përkatësisë etnike në materialet e

Lexo tërë artikullin
Tevdovski për Bloomberg: Rekomandimi i pakushtëzuar do të rrisë besimin e investitorëve

Tevdovski për Bloomberg: Rekomandimi i pakushtëzuar do të rrisë besimin e investitorëve

Në intervistën e tij për Bloomberg, Ministri i Financave Dragan Tevdovski thotë se rekomandimi i pakushtëzuar i Komisionit Evropian për Maqedoninë për të filluar negociatat e pranimit do të rrisë besimin e investitorëve dhe do të nxisë rritjen ekonomike, përcjell

Lexo tërë artikullin
Çfarë do të sjellë takimi i ri Dimitrov – Kocias në Vjenë?

Çfarë do të sjellë takimi i ri Dimitrov – Kocias në Vjenë?

Shefat e deplomacive të Maqedonisë dhe Greqisë, Nikolla Dimitrov dhe Nikos Kocias do të kenë takim të ri me 25 prill në Vjenë, përcjell FLAKA. Data e saktë akoma nuk është konfirmuar, tha zëdhënësi i qeverisë, Mile Boshnjakovski. “Ne jemi

Lexo tërë artikullin
Maqedonia “vendi i zi” për transplantim organesh?

Maqedonia “vendi i zi” për transplantim organesh?

Spitalet private do të jenë në gjendje të aplikojnë për licencë për kryerjen e transplantimit të organeve dhe indeve. Shpejt thirrja publike do të njoftohet, pasi qeveria njoftoi vendimet rregullatore për procesin në ditët e fundit dhe konfirmoi vendimet për

Lexo tërë artikullin
Shfrytëzimi i dobët i parave nga programi për zhvillimi rural

Shfrytëzimi i dobët i parave nga programi për zhvillimi rural

Fermerët përdorin vetëm 30 për qind të burimeve të programit të zhvillimit rural, dhe më shpesh vetëm për prokurim të makinerive, përcjell FLAKA. Masa të tjera nuk përdoren fare. Gjithashtu, vetëm 3% e 800 të anketuarve deklaruan në kuadër të

Lexo tërë artikullin
Nisma “12 pa 5” kërkon që fëmijët me nevoja të veçanta të mos paguajnë participim deri në fund të jetës së tyre

Nisma “12 pa 5” kërkon që fëmijët me nevoja të veçanta të mos paguajnë participim deri në fund të jetës së tyre

Fëmijët me nevoja të veçanta të marrin ndihmë për mobilitet, verbëri ose shurdhësi kur bëhen të 18 vjeç, e jo si deri më tani vetëm pas moshës 26 vjeçe, kërkojnë prindërit e tyre. insistojnë që edhe kufiri i rritjes për

Lexo tërë artikullin
Pozita dhe opozita fillon koordinimin

Pozita dhe opozita fillon koordinimin

Bisedimet mes LSDM-së dhe VMRO-DPMNE-së rreth ligjeve reformuese, janë zgjeruar edhe në çështjen e Rregullores së Kuvendit. Burime nga grupet e subjekteve të lartpërmendura bëjnë të ditur se aktualisht janë duke u harmonizuar qëndrimet rreth ndryshimeve në Rregullore. Rëndësi do

Lexo tërë artikullin
Popovski: Problemi i lajmeve të rreme nuk janë vetëm portalet

Popovski: Problemi i lajmeve të rreme nuk janë vetëm portalet

Problemi i lajmeve të rreme nuk janë vetëm portalet, ka thënë në pres konferencën e sotme Robert Popovski, ministër pa resor me detyrë përgjegjës për komunikim, llogaridhënie dhe transparencë në Qeveri. “Ajo vjen prej qendrave të ndryshme, publikohen lajme tendencioze,

Lexo tërë artikullin

Publicitet

Moti sot
9°
18°
Sun
19°
Mon
19°
Tue
20°
Wed

ARKIVI I LAJMEVE