Emrush Xhemaili me ekspozitë në Shkup, heronjtë kombëtarë “të ngjallur” në piktura

Emrush Xhemaili me ekspozitë në Shkup, heronjtë kombëtarë “të ngjallur” në piktura

“Portretet e dëshmorëve dhe të personaliteteve historike kombëtare” është titulli i ekspozitës individuale të piktorit, Emrush Xhemajli, që u hap mbrëmë në Galerinë Kombëtare të Maqedonisë në Shkup dhe që zgjoi një kureshtje tejet të madhe. Nëpërmjet kësaj ekspozite, piktori

Lexo tërë artikullin
Të enjten fillon Festivali ndërkombëtarë i poezisë Ditët e Naimit

Të enjten fillon Festivali ndërkombëtarë i poezisë Ditët e Naimit

Prej 18-22 tetor 2018, në Tetovë dhe në Pogradec do të mbahet Edicioni i 22-të i Festivalit Ndërkombëtar të Poezisë “Ditët e Naimit”. Ate do ta karakterizoj një program i ngjeshur letrar, artistik dhe kulturor. Në te do të mbahen

Lexo tërë artikullin
Ekspozita “Unë jam shqiptar” kontributi i diasporës vjen përmes fotografive

Ekspozita “Unë jam shqiptar” kontributi i diasporës vjen përmes fotografive

“Unë jam shqiptar”, titull ky i ekspozitës që u mbajt mbrëmë në Shkup, i cili ngjalli kërshërinë e vizitorëve të shumtë që mbushën Galerinë e Arteve të Maqedonisë. Ekspozita ka si tematikë emigrimin e shqiptarëve dhe përfshin materiale fotografike mbi

Lexo tërë artikullin
Portretet e dëshmorëve dhe të personaliteteve historike

Portretet e dëshmorëve dhe të personaliteteve historike

NJOFTIM – Njoftohen artdashësit që ditën e martë, me datë 16 tetor 2018, ora 19.00, në Galerinë Kombëtare të Maqedonisë në Shkup, objektin e quajtur Mala Stanica, do të hapet ekspozitë e piktorit Emrush Xhemajli me titull: “Portretet e dëshmorëve

Lexo tërë artikullin
Piktori shqiptaro zviceran Ali Sinani përfaqëson Zvicrën në ekspozitën në Muzeun e Luvrit në Francë

Piktori shqiptaro zviceran Ali Sinani përfaqëson Zvicrën në ekspozitën në Muzeun e Luvrit në Francë

Piktori shqiptaro zviceran Ali Sinani do të përfaqësoj Zvicrën në ekspozitën ndërkombëtare “Ëndrra dhe realiteti” që do të hapet më 19 tetor në muzeun më prestigjioz të Francës, në muzeun e Luvrit. Ekspozita synon të sjell para publikut prurje dhe

Lexo tërë artikullin
Piktori Ali Sinani përfaqëson Zvicrën me ekspozitë në Muzeun e Luvrit-Francë

Piktori Ali Sinani përfaqëson Zvicrën me ekspozitë në Muzeun e Luvrit-Francë

Piktori shqiptaro zviceran Ali Sinani do të përfaqësoj Zvicrën në ekspozitën ndërkombëtare “Ëndrra dhe realiteti” që do të hapet më 19 tetor në muzeun më prestigjioz të Francës, në muzeun e Luvrit. Ekspozita synon të sjell para publikut prurje dhe

Lexo tërë artikullin
Dibër, përfundoi Festivali i Teatrit Shqiptar

Dibër, përfundoi Festivali i Teatrit Shqiptar

Mbrëmë në natën e fundit të Festivalit “Teatri Shqiptar” në Maqedoni, edicioni i 17, para publikut dibran u paraqit Teatri Shqiptar -Shkup me pjesën “Gratë”, të autorit, Robert Thomas, me regji të realizuar nga Qëndrim Rijani. Pjesa “Gratë” është një

Lexo tërë artikullin
Shfaqja “Kur hana del” nisi siparin e Festivalit të Teatrit të Tetovës

Shfaqja “Kur hana del” nisi siparin e Festivalit të Teatrit të Tetovës

Shfaqja “Kur hana del” me autor Ag Apolloni dhe në regji të Ben Apollonit, e realizuar në Teatrin e Ferizajt “Adriana Abdullahu”, sot ka nisur siparin e Festivalit Ndërkombëtar të Teatrit të Tetovës, transmeton Portalb.mk. Lufta e vitit 1999, e

Lexo tërë artikullin
Dibër, nata e pestë e festivalit teatror

Dibër, nata e pestë e festivalit teatror

Para publikut dibran mbrëmë në skenë u ngjit Trupa e Teatrit të Gjirokastrës me komedinë bashkëkohore franceze e autorit Andre Roussin, e titulluar “Një krevat për tre”, me regji të realizuar nga Vasil Cuklla. Kjo komedi, përmes humorit, tregoi përpjekjet

Lexo tërë artikullin
Festivali “Teatri shqiptar”, ngjitet në skenë shfaqja “Skicuesi” i autorit Healley

Festivali “Teatri shqiptar”, ngjitet në skenë shfaqja “Skicuesi” i autorit Healley

Mbrëmë në natën e tretë të festivalit “Teatri Shqiptar” në Maqedoni me pjesën “Skicuesi” të autorit, Michael Healley, me regji të realizuar nga Afeida Boriçi, në skenë u ngjit Trupa Teatrore e Preshevës. Autori i veprës në këtë shfaqe paraqet

Lexo tërë artikullin

REKLAMA

PARTNER

Maqedoni
10°
19°
Fri
17°
Sat
13°
Sun

ARKIVI I LAJMEVE