Starova dhuroi qindra libra për ITSHKSH-në

Starova dhuroi qindra libra për ITSHKSH-në

Shkrimtari i njohur, akademik Luan Starova, sot vizitoi Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, me ç’rast bibliotekës së Institutit i dhuroi qindra botime nga biblioteka e tij e pasur personale. Drejtori i ITSHKSH-së, Skender Asani, tha

Lexo tërë artikullin
Grafitet, si art

Grafitet, si art

Grafistët dhe artistët e rrugës po përpiqen të kultivojnë një kulturë të re urbane në qytet. Shumë hapësira janë transformuar nga ngjyrat, ndër to fasada, ura apo kabina elektrike në trotuare. Mesazht janë të thjeshta. Më tepër estetike dhe me

Lexo tërë artikullin
Komedia e Molierit në teatrin e kumanovës shfaqja mirëpritet nga publiku |VIDEO

Komedia e Molierit në teatrin e kumanovës shfaqja mirëpritet nga publiku |VIDEO

“I sëmuri për mend”, komedia e Molierit bëri që të qeshin dhe të impresionohet publiku kumanovar në teatrin e qytetit. Regjisori i kësaj shfaqje, Ahmet Jakupi theksoi se ka kaluar mirë me aktorët dhe se pritja e reagimet e publikut

Lexo tërë artikullin
Hapi siparin festivali ‘Vera e Ohrit’

Hapi siparin festivali ‘Vera e Ohrit’

Me një koncert gala të këngëtares së operës më famë botërore, Elina Garança nga Letonia, në shoqëri të orkestrës së Operas dhe Baletit të Maqedonisë mbrëmë u hap fesivali tradicional ndërkombëtarë “Vera e Ohrit” në Teatrin Antik. Presidenti i vendit,

Lexo tërë artikullin
Kinemaja, si dëshmi historike

Kinemaja, si dëshmi historike

Përballja me të shkuarën është një ndër aspektet më të rëndësishme të analizës dhe reflektimit për atë që po ndosh sot. Kjo ka shërbyer si nxitje për një seri filmash mbi këtë përballje, që do të shfaqen deri në tetor

Lexo tërë artikullin
Edicioni i 4 i festivalit “Vera e Kulturës Tetovare”

Edicioni i 4 i festivalit “Vera e Kulturës Tetovare”

Duke filluar nga data 11 deri 25 Korrik të këtij viti, edicioni i 4-të i festivalit “Vera e Kulturës Tetovare 2016”, do të shfaq para jush një puhizë të pasur artistike dhe kulturore, që do të ofrojë freski dhe emocione

Lexo tërë artikullin
Harley Davidson, personalizuar në vepra arti

Harley Davidson, personalizuar në vepra arti

Këta modifikues gjermanë punojnë çdo pjesë të trupit me dorë, i përshtatin me motorë Harley Davidson duke u dhënë pamje vërtet prej vepre arti. Grupi gjerman quhet “Thunderbike” dhe njihen që prej vitit 1985 për modifikime motorësh sportivë. Në vitin

Lexo tërë artikullin
Shehabi: Është rritur përkrahja për filmat shqiptarë

Shehabi: Është rritur përkrahja për filmat shqiptarë

Rezultatet e konkursit të fundit për financimin e filmave nga agjencia e filmit në RM tregojnë që për herë të parë ndodh që prodhimet shqiptare të arrijnë të marrin pjesë me 25%. Ne mesin e 3 projekteve më të mëdha

Lexo tërë artikullin
Arti në mjediset publike

Arti në mjediset publike

Skulptura publike nuk është vetëm një kontribut estetik në hapësirën urbane. Shtimi i saj është në nevojë e rëndësishmë dialogimi me publikun dhe si e tillë ajo duhet të jetë e pranishme. Studentë të Atelierit të Qeramikës në Universitetin e

Lexo tërë artikullin
U mbajt “Gostivar Future Music Festival”

U mbajt “Gostivar Future Music Festival”

Mbrëmë në sheshin e qytetit në Gostivar, u mbajt edicioni i tretë i festivalit muzikor “Gostivar Future Music Festival’’, që u organizua nga Këshilli Rinor me mbështetje të Komunës së Gostivarit dhe në mbështetje të artistëve të rinj.   Në

Lexo tërë artikullin

REKLAMA