Shehabi: Është rritur përkrahja për filmat shqiptarë

Shehabi: Është rritur përkrahja për filmat shqiptarë

Rezultatet e konkursit të fundit për financimin e filmave nga agjencia e filmit në RM tregojnë që për herë të parë ndodh që prodhimet shqiptare të arrijnë të marrin pjesë me 25%. Ne mesin e 3 projekteve më të mëdha

Lexo tërë artikullin
Arti në mjediset publike

Arti në mjediset publike

Skulptura publike nuk është vetëm një kontribut estetik në hapësirën urbane. Shtimi i saj është në nevojë e rëndësishmë dialogimi me publikun dhe si e tillë ajo duhet të jetë e pranishme. Studentë të Atelierit të Qeramikës në Universitetin e

Lexo tërë artikullin
U mbajt “Gostivar Future Music Festival”

U mbajt “Gostivar Future Music Festival”

Mbrëmë në sheshin e qytetit në Gostivar, u mbajt edicioni i tretë i festivalit muzikor “Gostivar Future Music Festival’’, që u organizua nga Këshilli Rinor me mbështetje të Komunës së Gostivarit dhe në mbështetje të artistëve të rinj.   Në

Lexo tërë artikullin
Dua Lipa, koncert në Prishtinë

Dua Lipa, koncert në Prishtinë

Dua Lipa ka planifikuar të mbajë një koncert “live” në Prishtinë. Lajmin e ka bërë të ditur vet këngëtarja, përmes një postimi në profilet e saj të rrjeteve sociale: Facebook dhe Instagram. Në to ajo njofton se të gjithë fansat

Lexo tërë artikullin
Skulpturat në parqe

Skulpturat në parqe

Pak ditë më parë, Bashkia e Tiranës shpalli 4 fituesit e konkursit për skulpturat dekorative, që do të vendosen në parqet dhe sheshet e qytetit. Një projekt që, sipas profesionistëve të fushës, i mungonte Tiranës. “Është filluar të mendohet seriozisht

Lexo tërë artikullin
Një yll i ri shqiptar drejt Hollivudit, kërçovari Flamur Arsllani

Një yll i ri shqiptar drejt Hollivudit, kërçovari Flamur Arsllani

TV GURRA – KËRÇOVË

Lexo tërë artikullin
Njeriu përmes pikturës

Njeriu përmes pikturës

Një diell në perëndim, i përqafuar nga një grup njerëzish për të personifikuar eksodin masiv të viteve ’90, pjesë e të cilit është edhe piktori Zhan Tase. Emigracioni, familja, shoqëria e tema të tjera të jetës, i prezantohen publikut në

Lexo tërë artikullin
“Violin Fest” në Muzeun e Qytetit të Shkupit

“Violin Fest” në Muzeun e Qytetit të Shkupit

Në Muzeun e Qytetit të Shkupit sonte do të mbahet edicioni i katërt i festivalit “Violin fest” në të cilin do të marrin pjesë nxënës nga shkollat e muzikës nga Shkupi, Manastiri, Shtipi, Koçani, Ohri, Prilepi, si dhe studentë nga

Lexo tërë artikullin
Salla e ngushtë për lexuesit e “Panairit të Librit”

Salla e ngushtë për lexuesit e “Panairit të Librit”

Rreth 40 mijë qytetarë e kanë vizituar panairin e sivjetmë të librit në Prishtinë ku sipas organizatorëve ka qenë çdo libër që është kërkuar nga lexuesi. Sot në ditën e mbylljes së këtij edicioni, organizatorët janë shprehur të kënaqur me

Lexo tërë artikullin
Shoqata “Tradita” organizoi manifestimin kulturor “Lidhja na Bashkon”

Shoqata “Tradita” organizoi manifestimin kulturor “Lidhja na Bashkon”

Shoqata për kulturë dhe art “Tradita” nga Tetova, më 10 qershor 2016, në amfiteatrin e Fakultetit të Arteve të Universitetit të Tetovës, e shënoi njërën prej datave më të rëndësishme të historisë së kombit tonë. Në-138 vjetorin e Lidhjes së

Lexo tërë artikullin

REKLAMA