ITSh – Reagim kundër vandalizimit të historisë shqiptare

ITSh – Reagim kundër vandalizimit të historisë shqiptare

“Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, reagon ashpër dhe e dënon vandalizimin e trenit përkujtimor në projektin e nisur Qendra Përkujtimore “Bllacë 1999”. Duke konsideruar se kjo qendër është metafora e vuajtjeve njëshekullore të shqiptarëve nga

Lexo tërë artikullin
A shqiptohet arrest shtëpiak për të akuzuar për tentativë për vrasje, thonë nga MPB për arratisjen e ish truprojes së Mijallkovit

A shqiptohet arrest shtëpiak për të akuzuar për tentativë për vrasje, thonë nga MPB për arratisjen e ish truprojes së Mijallkovit

Draganço Stoimenov, ish truproja i ish drejtorit të DSK-së, Sasho Mijallkov, dje është arratisur nga arresti shtëpiak, që i është shqiptuar nga Gjykata Themelore Koçani për tentativë për vrasje. “Personit për të cilin shtroni pyetje, gjyqi i ka shqiptuar masë arrest

Lexo tërë artikullin
RMV, filloristët ose të dhunshëm ose secilën ditë të tretë janë viktima të dhunës në shkollë

RMV, filloristët ose të dhunshëm ose secilën ditë të tretë janë viktima të dhunës në shkollë

Në pyetjen “Sa here gjatë muajve të fundit është ushtruar dhunë mbi ty në shkollë?”, 24 për qind të nxënësve kanë thënë që janë përballur me dhunë në shkollë edhe atë, 5,1 për qind së paku një herë në javë.

Lexo tërë artikullin
Tmerr në qiell / Alivanosje, vjellje, frikë tek udhëtarët që zbritën mbrëmë në Shkup | VIDEO

Tmerr në qiell / Alivanosje, vjellje, frikë tek udhëtarët që zbritën mbrëmë në Shkup | VIDEO

Fluturim për tu mbajtur mend ka qënë ai i mbrëmshmi nga Gjermania drejt Maqedonisë së Veriut. Bëhet fjalë për relacionin nga Këlni drejt Shkupit, ku gjatë një pjese të madhe të fluturimit ka pasur turbulenca të fuqishme, që kanë zgjatur

Lexo tërë artikullin
Bytyqi: VMRO-DPMNE në nivel vjetor ndërtonte nga 15 përmendore, ne në nivel vjetor po hapim 15.000 vende të reja të punës

Bytyqi: VMRO-DPMNE në nivel vjetor ndërtonte nga 15 përmendore, ne në nivel vjetor po hapim 15.000 vende të reja të punës

LSDM beson në parimet e solidaritetit dhe konceptit një shoqëri. Për dallim prej VMRO-DPMNE-së e cila nuk votoi për Ligjin për pagën minimale, ne besojmë në konceptin se paratë duhet që të kthehen te qytetarët, porositi sot nga Velesi kryetari

Lexo tërë artikullin
MPJ: “Macedonia the Great”, hap i njëanshëm i greqisë

MPJ: “Macedonia the Great”, hap i njëanshëm i greqisë

Ministria e punëve të jashtme nuk është e informuar për promovimin e markës së re tregtare në Greqi të emëruar si “Macedonia the Great”. Këtë markë, siç deklaroi kryeministri grek Micotakis në Selanik, do e mbajnë të gjitha prodhimet që

Lexo tërë artikullin
Përgatitet regjistri i portaleve profesionale

Përgatitet regjistri i portaleve profesionale

Gazetarë profesionistë të organizuar nga Këshilli për Etikë në Media dhe Shoqata e Gazetarëve të Maqedonisë, për tre ditë radhazi kanë shqyrtuar iniciativën për themelimin e regjistrit të portaleve profesionale, si pjesë e projektit për vetërregullim të sferës mediatike në

Lexo tërë artikullin
Familja Hamidi nga Serava e Shkupit ngrohet me shishe, ujin e nxehtë e marrin te fqinjët | VIDEO

Familja Hamidi nga Serava e Shkupit ngrohet me shishe, ujin e nxehtë e marrin te fqinjët | VIDEO

Në një hapësirë shumë të vogël e cila është në pronësi të dikujt tjetër, në mungesë të kushteve elementare për jetë, me bark të uritur dhe një frigorifer të zbrazët, kështu i shtyjnë ditët gjashtë anëtarët e familjes Hamidi në

Lexo tërë artikullin
Optimizëm për ndryshimin e emrave të shkollave

Optimizëm për ndryshimin e emrave të shkollave

Kryetarja e Komunës së Tetovës, Teuta Arifi, shprehet optimiste se kjo do të ndodhë, me ç`rast potencon se kjo varet nga këshilli i Komunës së Tetovës, por siç thekson ajo, ka frymë pozitive që kjo iniciative të përfundojë me sukses.

Lexo tërë artikullin
Marshi i sivjetmë për tolerancë i kushtohet arsimit

Marshi i sivjetmë për tolerancë i kushtohet arsimit

Nën moton “Edukim pa diskriminim” në Shkup sot për të 11-ën herë u mbajt Marsh i tolerancës, këtë vit kushtuar arsimit, gjegjësisht kundër diskriminimit në arsim. “Të dhënat tona flasin se minorenët janë autorët më të shpeshtë por edhe viktima

Lexo tërë artikullin

REKLAMA