Emërimet e reja, dy ambasadorë do të jenë nga Gostivari

Emërimet e reja, dy ambasadorë do të jenë nga Gostivari

Qeveria sot në seancë të mbyllur e aprovoi listën me 19-të propozime për emërimin e ambasadorëve të vendit tonë në destinacionet vijuese: Athinë, Beograd, Zagreb, Tiranë, Bruksel, Hagë, Moskë, NATO, Këshillin Evropian (Strasburg), KB (Gjenevë), Dohë, Pragë, Nju-Delhi, Romë, Tel

Lexo tërë artikullin
Zaev takohet me Andi Ismailin, kampion botëror në vallëzimin solo bashkëkohor për fëmijë

Zaev takohet me Andi Ismailin, kampion botëror në vallëzimin solo bashkëkohor për fëmijë

Krenar jemi në suksesin tënd, për arritjen e vendit të parë në kategorinë vallëzim solo bashkëkohor për fëmijë në Kampionatin Botëror. Kjo është një kënaqësi e madhe për punën tënde dhe dërgon porosi të fuqishme deri te të gjithë të

Lexo tërë artikullin
Dimitrov për qëndrimin e ASHB-së: Lehtë është të prishet, rëndë të ndërtohet

Dimitrov për qëndrimin e ASHB-së: Lehtë është të prishet, rëndë të ndërtohet

Në shekullin 21 në Evropë, e drejta për vetëvendosje dhe vetë deklarim është e pa kontestuar. Raportet mes dy shteteve për të qenë miqësore dhe të afërta, supozojnë respekt të asaj të drejte dhe në dinjitetin e tjetrit, shkruan në

Lexo tërë artikullin
Taki Fiti: Qëndrimin e ABSH-së për gjuhën maqedonase nuk e mbështesin të gjithë akademikët bullgarë

Taki Fiti: Qëndrimin e ABSH-së për gjuhën maqedonase nuk e mbështesin të gjithë akademikët bullgarë

Kryetari aktual i ASHAM-it, Taki Fiti sot deklaroi se do të bisedojnë me kolegët nga Akademia bullgare e shkencave (ABSH) rreth qëndrimit të tyre se Karta për gjuhën maqedonase përmban pozita jo të sakta dhe të papranueshme dhe në të

Lexo tërë artikullin
Deponia Rusino, u realizua debati i parë publik

Deponia Rusino, u realizua debati i parë publik

Palë të interesuara nga nëntë komuna të Pollogut, të cilët morën pjesë në debatin e parë publik, patën mundësi të japin vërejtjet dhe sugjerimet për masat urgjente për përmirësimin e gjendjes me deponinë Rusino, si faza e parë e realizimit

Lexo tërë artikullin
Debat për anëtarësim në NATO: Siguria dhe stabiliteti i vendit janë bazë për zhvillim ekonomik

Debat për anëtarësim në NATO: Siguria dhe stabiliteti i vendit janë bazë për zhvillim ekonomik

NATO-ja do të thotë stabilitet, siguri, paqe të qëndrueshme, ne jemi praktikisht anëtare e Aleancës, ndërsa de jure duhet edhe Spanja ta përfundojë ratifikimin e Protokollit për anëtarësimin tonë të plotfuqishëm, tha kryeministri Zoran Zaev, i cili së bashku me

Lexo tërë artikullin
Zaev – Holthof Pforner: Mbështetje e fuqishme nga Gjermania për avancimin e Maqedonisë së Veriut

Zaev – Holthof Pforner: Mbështetje e fuqishme nga Gjermania për avancimin e Maqedonisë së Veriut

Kryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev, u takua me Shtefan Holthof – Pforner, ministër gjerman i krahinës për çështje federale, evropiane dhe ndërkombëtare të Rajnës Veriore Vestvalia. Në takim u transmetua mbështetja e fuqishme nga

Lexo tërë artikullin
Kur Gorani bëhet shqiptar!

Kur Gorani bëhet shqiptar!

Kire Trajkovski, Dejan Ilievski, Zlatko Serafimovski, Goran Trajkovski, Biljana Kotevska… janë shqiptarë! Kështu në vendimet për punë në shumë institucione shtetërore dhe lokale, maqedonas që deklarohen si “shqiptarë”, po zënë vendet e punës që janë hapur pikërisht për shqiptarët. Në

Lexo tërë artikullin
Shekerinska-Shider: Pas suksesi në NATO, Maqedonia e Veriut pret të vlerësohet edhe nga BE-ja

Shekerinska-Shider: Pas suksesi në NATO, Maqedonia e Veriut pret të vlerësohet edhe nga BE-ja

Zëvendëskryeministrja dhe ministrja e Mbrojtjes, Radmilla Shekerinska, sot në Bruksel u takua me Andreas Shider, bashkëkryesues i Komitetit të përbashkët kuvendor (KPV), të Maqedonisë së Veriut dhe BE-së. Siç njoftojnë nga Ministria e Mbrojtjes, në këtë takim Shekerinska, i theksoi

Lexo tërë artikullin
Ligji për Prokurorinë Publike rikthehet në procedurë parlamentare

Ligji për Prokurorinë Publike rikthehet në procedurë parlamentare

Nga e hëna propozim-Ligji për Prokurorinë Publike kthehet në procedurë parlamentare. LSDM-ja nuk do ta presë më opozitën për gjetjen e konsensusit. Aktualisht propozimi ndodhet në fazën e shqyrtimit të amendamenteve, procedurë kjo e cila ishte ndërprerë me qëllim gjetjen

Lexo tërë artikullin