Kush tenton të shemb Kërçovën shqiptare, do të pëson edhe më keq se çka pësuar

Kush tenton të shemb Kërçovën shqiptare, do të pëson edhe më keq se çka pësuar

Shkruan: Gjylfije HALILI Zgjedhjet lokale të vitit 2013 në Kërçovë ishin më tepër se zgjedhje politike dhe më tepër se një referendum. Përskaj mobilizimit dhe unifikimit të faktorit politik maqedonas, Kryetar komune për herë të parë u zgjodh një shqiptar.

Lexo tërë artikullin
OPINION | Ua dha Zoti, ua mori dreqi!

OPINION | Ua dha Zoti, ua mori dreqi!

Shkruan: Vesel Memedi Kryetar i Rilindjes Demokratike Kombëtare, Nëse bëhet një studim i thellë i librave të shenjtë, njeriu do të arrij në përfundim se ekziston një kontinuitet i mesazhit hyjnorë dhe një konsensus mes besimeve se, Zoti krijoi gjithçka për

Lexo tërë artikullin
OPINION | Partite politike dhe populizmi – dilema e legjitimimit

OPINION | Partite politike dhe populizmi – dilema e legjitimimit

Nga Blerta Haxhiaj Një re e zezë e të ashtuquajturës kriza e përfaqësimit të demokracisë është shfaqur mbi Europë. Konceptet vakante mund të jenë ndihmëse për të përshkruar legjitimitetin dhe zhvillimin e proçeseve në vendet ballkanike si vende që aspirojnë

Lexo tërë artikullin
Analisti Saliu: Zaev nëse do qeveri stabile të zgjedh vetëm BDI-në pa BESËN

Analisti Saliu: Zaev nëse do qeveri stabile të zgjedh vetëm BDI-në pa BESËN

Analisti politik Urim Saliu në një pronocnim për TetovaSot rreth deklaratave të liderit të LSDM-së për formimin e qeverisë thotë se Zoran Zaev nëse do që të ketë qeveri stabile nën këto rrethana kur po i harxhohen ditët prej mandatari,

Lexo tërë artikullin
OPINION | Nacionalizmi dhe  Demokracia si zgjidhje racionale dhe irracionale

OPINION | Nacionalizmi dhe Demokracia si zgjidhje racionale dhe irracionale

Nga Blerta Haxhiaj    Nacionalizmi dhe demokracia janë divergjente në apekte themelore, nëse demokracia kërkon njerez të mençur të cilët i dine të drejtat e tyre dhe luftojnë për to, nacionalizmi siç thote Rudi Supek kërkon individ të sillen si

Lexo tërë artikullin
OPINION | Maqedonasit do zhduken… ???

OPINION | Maqedonasit do zhduken… ???

Shkruan: Jetmir AJRADINI Dikur ishte enderr qe shqiptaret e FYROM-ti te udheheqin poste kyqe te keti shteti ndersa sot i gezojm shume te arritura fal luftes dhe sakrifices te djemve dhe vashave me te mira te kombit tone. Pas 2001

Lexo tërë artikullin
STUDIMI | Trevat e Pollogut gjatë periudhës së Gjergj Kastriotit – Skënderbeut

STUDIMI | Trevat e Pollogut gjatë periudhës së Gjergj Kastriotit – Skënderbeut

Shkruajnë: Adhurim Luta dhe Sokol Memeti Marin Barletius, De obsidione Scodrenci, fl. {11v}: “Progressus est max in Macedoniam… quiaincolentes e am omnes fere Epirotica lingua utantur”. “Në Maqedoni… banorët e atij vendi thuajse të gjithë flasin gjuhën arbënore. Hyrje: Gjergj

Lexo tërë artikullin
OPINION | Etika e Kënaqësise II – Personae Seksuale, shkruan Blera Haxhiaj

OPINION | Etika e Kënaqësise II – Personae Seksuale, shkruan Blera Haxhiaj

Platoni në pasazhet e tij paralajmëron se këto ngjarje shpirtërore mund të jenë të rrezikshme dhe mund të pushtojntë tërë shpirtin por asketizmi mund të përshkruhet si vetë-kontrollim edhe nga praktikat e pitagorianëve. “Ereksioni është mendim, kurse orgazma akt përfytyrimi”

Lexo tërë artikullin
OPINION | Patriotizëm i rrejshëm, shkruan Furkan Feta

OPINION | Patriotizëm i rrejshëm, shkruan Furkan Feta

Dita e enjte në Maqedoni do të mbahet mend si ditë shum e rëndesishme për qytetarët dhe shtetin në përgjithsi, kët ditë do ta kisha quajtur si ditë e bardhë edhe pse dikush tentoi ta nxin me cdo kusht, duke

Lexo tërë artikullin
OPINION| Etika e Kënaqësise… shkruan: Blerta Haxhiaj

OPINION| Etika e Kënaqësise… shkruan: Blerta Haxhiaj

Aristoteli thotë: “Femra, si femër është pasive, ndërsa mashkulli si mashkull është aktiv” ku roli i dy aktorëve është se njëri performon aktin dhe partneri është i përformuar nga akti. Për njeriun aktivizimi dhe pasivizimi (tepruar) janë dy forma të

Lexo tërë artikullin

REKLAMA

REKLAMA