Funksioni Social i Shtypjes Seksuale

Funksioni Social i Shtypjes Seksuale

Nga Mr.Sc Blerta Haxhiaj Misticizmi tenton të shpjegojë disa sjellje të moralit të përjeshëm mbi njeriun që rebelohet kundër ligjeve të Zotit, kundër autoritetit të shtetit të vet. Koncepti i Freud i afrohet fakteve për të shpjeguar sjellje të tilla

Lexo tërë artikullin
Kujt i  pengon zhvillimi i Dibrës ?

Kujt i pengon zhvillimi i Dibrës ?

Shkruan: Artin Spahiu Projekti antishqiptar për shkatërrimin e Dibrës, si burrim frymëzues dhe bartës i çdo lëvizje kombëtare shqiptare, dhe përmes shkatërrimit të Dibrës të shkatërrojnë kauzën shqiptare, tani e më se një shekull është evident si agjenda e mendësisë

Lexo tërë artikullin
Një dhembje shpirtërore që kurrë  nuk do harruar

Një dhembje shpirtërore që kurrë nuk do harruar

SHKRUAN: NEHAT JAHIU Ka disa dhimbje në jetë që të vijnë mes vetvetes tënde si të ishin disa piskama që kurrë nuk mbarojnë. Edhe kjo që do ju tregoj e tillë është. Kjo është një kohë shumë e dhembshme dhe e

Lexo tërë artikullin
Kur Nevzat Bejta me pushkë i bëri ballë “shkaut” (FOTO)

Kur Nevzat Bejta me pushkë i bëri ballë “shkaut” (FOTO)

Kryetari i komunës së Gostivarit Nevzat Bejta ka qenë edhe ushtarë i UÇK-së në vitin 2001. Që nga ajo kohë Bejta i ka bërë ballë “shkaut” edhe me pushkë edhe me laps. Nga viti 2001 Nevzat Bejta i ka shërbyer

Lexo tërë artikullin
Opinion nga Mr.Sc Blerta Haxhiaj: Pushteti disiplinor dhe Identiteti –(pjesa e dytë)

Opinion nga Mr.Sc Blerta Haxhiaj: Pushteti disiplinor dhe Identiteti –(pjesa e dytë)

Identiteti i dhënë nga pushteti (disiplinor, autoritativ) në kohërat e sotme përveç vëzhgimit dhe produksionit të trupit social, jep efektin negativ të këtij produksioni si Delinkuencen dhe Ilegalizmat duke bërë trupin social me identitet kriminologjik që buron nga themeli juridiko

Lexo tërë artikullin
Pushteti disiplinor dhe Identiteti, shkruan Mr.Sc Blerta Haxhiaj

Pushteti disiplinor dhe Identiteti, shkruan Mr.Sc Blerta Haxhiaj

Pushteti disiplinor dhe Identiteti – (pjesa e parë) Nga Mr.Sc Blerta Haxhiaj Konceptimi i pushtetit shkrihen në refleksionin e subjektit dhe të identitetit ku M.F shërbehet me “Arkeologjine e Dijes” e cila si qëllim ka hulumtimin në historinë e formacioneve

Lexo tërë artikullin
OPINION: Figura të mëdha e të lavdishme të atdheut, Femi Lladrovci e Ali Ahmeti

OPINION: Figura të mëdha e të lavdishme të atdheut, Femi Lladrovci e Ali Ahmeti

Shkruan: Ismet Sylejmani – Prishtinë  Pas porosise qe i kisha bere te nje dru gdhendes ne Prishtine,dhe pasi e mora te gdhendur ne dru psedudonimin e famshem ABAZI, te udheheqesit te popullit shqiptar, shokut e mikut tim te madh  Ali

Lexo tërë artikullin
Vrit Babain (!)

Vrit Babain (!)

Nga Mr.Sc. Blerta Haxhiaj Vdekja, korrupsioni dhe ripërtrirja e Jetes – Tabute jane si pasoje e përgjigjeve për domosdoshmërine e të ndaluarit të dhunës nga përditshmeria e saj. Tabutë janë fondamentale që prekin dy fusha te ndryshme – vdekjen dhe

Lexo tërë artikullin
Rrëfimi – ( Krijimi i Seksit) Pjesa e tretë | Shkruan Blerta Haxhiaj

Rrëfimi – ( Krijimi i Seksit) Pjesa e tretë | Shkruan Blerta Haxhiaj

”Falë krijimit të ‘seksit’, këtij elementi imagjinar, dispozitivi i seksualitetit ka arritur të nxisë te ne një nga pamjet më thelbësore të funksionimit të tij të brendshëm, dëshirën e seksit-deshirë për të pasur, për ta zotëruar, për ta zbuluar, për

Lexo tërë artikullin
EDITORIAL: Nëse Erdogan është Baba, kush është Putini?

EDITORIAL: Nëse Erdogan është Baba, kush është Putini?

Pas rreth një viti nga rrëzimi i helikopterit rus nga forcat ajrore turke, presidenti Recep Tayyip Erdogan ia zgjati dorën e pajtimit homologut të tij rus Vladimir Putin. Erdogan dhe Putin janë homologë për më shumë aspekte. Mbajnë të njëjtin

Lexo tërë artikullin