Fehmiu e Xheva i kanë tejkaluar të gjitha figurat e mëdha të luftëtarëve të çlirimit të atdheut

Fehmiu e Xheva i kanë tejkaluar të gjitha figurat e mëdha të luftëtarëve të çlirimit të atdheut

22 shtatori i vitit 2018 shënoi 20 vjetorin e rënies heroike të veprimtarit të madh kombëtar, ilegalit me konspiracion të çeliktw, organizatorit e udhëheqësit të shkëlqyer të lëvizjes kombëtare politike klandestine në Kosovë, kryetarit të Lëvizjes Popullore të Kosovës në

Lexo tërë artikullin
BLLACA, HOLOKAUSTI SHQIPTAR

BLLACA, HOLOKAUSTI SHQIPTAR

Shkruan:Prof. dr. SkenderASANI Në vitin 2019 do të jemi në 20-vjetorin e luftës së Kosovës! Viti 1999 mbahet mend edhe me sulmet e NATO-s, me krizën humanitare të civilëve dhe me krizën e refugjatëve, që kulminoi me shtatë ditët e

Lexo tërë artikullin
Bedri Zenel Islami: DRENICA DHE ALI AHMETI!

Bedri Zenel Islami: DRENICA DHE ALI AHMETI!

Me 20 shtator, ne pragun e 20 vjetorit të rënies së Herojve të Kosovës, Fehmi Lladrovci dhe Xheva Krasniqi Lladrovci, të cilët janë njëkohësisht edhe nderi i kombit, në Drenas, njerën nga dy zonat e Drenicës, u ngritën Statujat e

Lexo tërë artikullin
Nevoja për VETTING në drejtësi dhe politikën e Maqedonisë

Nevoja për VETTING në drejtësi dhe politikën e Maqedonisë

Nëpërmjet një projekt propozimi-kushtetues, i cili do të mundësojë që gjyqtarët, prokurorët dhe politikanët (bartësit e funksioneve publike), t’iu nënshtrohen vettingut, si formë e kontrollit të thellë. Vettingu realizohet nga institucione speciale vlerësuese, që ka për qëllim, hetimin ndaj këtyre

Lexo tërë artikullin
Abdulla Mehmeti: Gabimet e sotme politike e rrezikojnë të ardhmen e popullit shqiptar në Maqedoni

Abdulla Mehmeti: Gabimet e sotme politike e rrezikojnë të ardhmen e popullit shqiptar në Maqedoni

Abdulla Mehmeti   Shqiptarët në Maqedoni asnjëherë nuk kanë qenë në pozitë më të rëndë se sot, kur duhet të marrin vendime të mëdha për të ardhmen e tyre në këtë shtet. Asnjëherë nuk kanë qenë më të zhgënjyer se

Lexo tërë artikullin
Dialogu dhe kriza

Dialogu dhe kriza

Nga Destan JONUZI Mungesa e dialogut pushtet opozitë ende po përballet me vështirësi edhe krahas tentimeve të deritanishme për t’i afruar palët politike. Partitë politike, e veçanërisht VMRO-DPMNE nuk mori në konsideratë as thirrjet e faktorit ndërkombëtar, për proceset brendapolitike,

Lexo tërë artikullin
Bekir Asani: ndodhemi në prag të realizimit të një synimi të kahmotshëm shekullor

Bekir Asani: ndodhemi në prag të realizimit të një synimi të kahmotshëm shekullor

Të nderuar familjarë, miq, bashkëluftëtarë, bashkëkombas. Sot (si kurrë deri më tani) ndodhemi në prag të realizimit të një synimi të kahmotshëm shekullor – kyçje në Familjen e Madhe të shteteve demokratike, civilizuese dhe bashkëkohore. Në NATO dhe Bashkimin Evropian.

Lexo tërë artikullin
Përse heroi im është Fehmi Lladrovci

Përse heroi im është Fehmi Lladrovci

Sot, 22 shtator, bëhen 20 vite që nga rënia në luftë e dy figurave ndër më të shquara të shekullit të shkuar, në të gjithë hapësirat shqiptare: Fehmi Lladrovci  dhe bashkëshortja e bashkëluftëtarja e tij, Xhevë Krasniqi Lladrovci. Për jetën

Lexo tërë artikullin
Po pas Referendumit çfarë për shqiptarët?

Po pas Referendumit çfarë për shqiptarët?

Ahmeti: “Rruga evropiane, NATO dhe BE do të sjell, paqe, siguri, investime dhe shance të barabarta për të gjithë” Nga Petrit Menaj “Po pas referendumit çfarë do të ketë për shqipëtarët” – është pyetja që bëhet në Maqedoni nga njerzë

Lexo tërë artikullin
Përfitimet ekonomike të Maqedonisë, pas 30 Shtatorit

Përfitimet ekonomike të Maqedonisë, pas 30 Shtatorit

Shkruan: Prof.Dr. Nehat Ramadani Jo tani, por gjithmonë, ne shqiptarët kemi qenë të lidhur me botën e civilizuar perëndimore. Nën pushtimet e huaja (qofshin mbretëritë osmane, bullgare, serbe, apo edhe derivatet e tyre nën diktaturat dhe udhëheqjet ultra-nacionaliste), apo edhe

Lexo tërë artikullin

ARKIVI I LAJMEVE