Politika dhe e vërteta: një oksimoron me fund – Shkruan Vesel Memedi

Politika dhe e vërteta: një oksimoron me fund – Shkruan Vesel Memedi

Njerëzit me të drejtë kanë dyshuar se ‘e vërteta’ dhe ‘politika’ nuk mund të shkojnë bashkë sepse janë dy koncepte në kundërshtim njëra me tjetrën. Një oksimoron i vërtetë. Mashtrimet dhe rrenat rregullisht janë trajtuar si mjete të nevojshme dhe

Lexo tërë artikullin
Liria pozitive e besimit dhe liria negative e besimit  – Shkruan Blerta Haxhiaj

Liria pozitive e besimit dhe liria negative e besimit – Shkruan Blerta Haxhiaj

Mr.Sc Blerta Haxhiaj Habermas Jurgen me një teori normative në mënyre të kujdeshme na tregon se si duhet te jete (….) dhe jo se si eshte (….). Një ngjajshmeri me Hanna Arend – ku e gjithe puna e saj është

Lexo tërë artikullin
Strehimi politik: parajsa e organizimit shoqërorë – Nga Vesel Memedi

Strehimi politik: parajsa e organizimit shoqërorë – Nga Vesel Memedi

Disa krijesa, si milingonat, bletat, dhe disa specie të zogjëve dhe të peshkut në mënyrë instinktive punojnë me kosheren dhe tufën e tyre respektive. Ky veprim instinktiv është shumë i rëndësishëm për mbijetesën e këtyre specieve dhe shpesh kërkohet të

Lexo tërë artikullin
Ali Ahmetin e madh nuk ka mundur Jugosllavia ta vrasë lerë Mbeturinat Maqedone

Ali Ahmetin e madh nuk ka mundur Jugosllavia ta vrasë lerë Mbeturinat Maqedone

Shkruan: Erald Selca Mbi 35 vite bagazh kombëtar një jetë luftëtar i denjë me pendë dhe pushkë kundër ish Jugosllavisë së Kohës superfuqi botërore , i pathyshëm në të gjitha etapat kohët ishte dhe mbetet Abaz Gjuka i madh ky

Lexo tërë artikullin
ARSYTUESHMËRIA E TË ÇMENDURIT

ARSYTUESHMËRIA E TË ÇMENDURIT

Nga Mr. Sc Blerta Haxhiaj Tre nga konceptet kyçe subjekti, çmenduria, seksualiteti manifestohen si konstruksione diskursive fondamentale shumë të fuqishme si pikë referimi nga pushteti, e cila në momente të caktuara në historinë njerëzore shërbejnë për disiplinimin dhe kontrollimin në

Lexo tërë artikullin
Mirvan Xhemaili – Politikan, atdhetar dhe intelektual i shquar

Mirvan Xhemaili – Politikan, atdhetar dhe intelektual i shquar

Nga Erald Selca Si intelektual publicist opinionist ish lufëtar dhe bashkëveprimtar me deputetin e nderuar të BDI-së vëllaun Mirvan Xhemaili mbetet nje nga emrat me te respektuar ne trojet shqiptare dhe mergate . Mirvani e ka ne gjene atdhedashurine patriotizmin

Lexo tërë artikullin
OPINION, Fatimir LIMANI: Ne do të falim, por fëmijët nuk harrojnë fyerjet dhe sharjëjet e pamatura dhe pavend.

OPINION, Fatimir LIMANI: Ne do të falim, por fëmijët nuk harrojnë fyerjet dhe sharjëjet e pamatura dhe pavend.

Ne do të falim, por fëmijët nuk harrojnë fyerjet dhe sharjet e pamatura dhe pavend. Respektojmë, bëjmë nderime e homazhe nga Struga, Kërçova, Gostivari, Tetova, Shkupi, Kumanova, Kosova, Tirana.., e mbarë hapsirat shqiptare. Me përkushtim, me kushtet, hapsirën dhe tërë

Lexo tërë artikullin
OPINION – Vesel Memedi: “Organizimi politik kërkon ndryshim rrënjësorë të skemave mentale”

OPINION – Vesel Memedi: “Organizimi politik kërkon ndryshim rrënjësorë të skemave mentale”

 Shkruan: Vesel Memedi Kryetar i Rilindjes Demokratike Kombëtare Perceptimi i çdo stimuli nënkupton organizim, identifikim, dhe interpretim të informatave shqisore, me qëllim që të përfaqësojmë ose kuptojmë ambientin që na rrethon. I gjith procesi i perceptimit përfshinë sinjale në sistemin

Lexo tërë artikullin
Grua nuk Lind por Bëhesh! Teoria Feministe

Grua nuk Lind por Bëhesh! Teoria Feministe

Nga Blerta Haxhiaj Identifikimi i autorit si filozof kerkon nje mund te madh dhe nje vullnet te pashuar per dije, Beauvoir, vendi i saj ne filozofi tashme eshte shnderruar ne tradite. Kontributet e saj ne rrafshet e etikes, politikes, ekzistencializmit,

Lexo tërë artikullin
OPINION – Jetmir Ajradini: Dashuri e ndaluar apo, Kurorëzim për Letra ???

OPINION – Jetmir Ajradini: Dashuri e ndaluar apo, Kurorëzim për Letra ???

Shkruan: Jetmir Ajradini Pdsh-ja lindi një Lr-Pdsh, Rdk-ja lindi një Lr-Rdk, Ppd(1) lindi një Ppd(2), LevizjaBesa bën dashuri me Këshillin (mbipartiak) opozitarë, mirpo kohëve të fundit janë shtuar zërat për flirte të ndryshme dhe pritet që së shpejti familja të ketë

Lexo tërë artikullin