Maqedonia në NATO dhe BE, fitore e popullit shqiptar në Maqedoni

Maqedonia në NATO dhe BE, fitore e popullit shqiptar në Maqedoni

MAQEDONIA NË NATO DHE BE, FITORE E POPULLIT SHQIPTAR DHE E ALI AHMETIT “…Maqedonia në NATO e BE, fitore e popullit shqiptar në Maqedoni!…” “…Maqedonia nën udhëheqjen e Ali Ahmetit shkelë të pashkelurën deri më tani në historinë e saj!…”

Lexo tërë artikullin
Opinion nga Milaim Fetai: Bilall Kasami  po bënë një hap të madh në drejtim të gabuar

Opinion nga Milaim Fetai: Bilall Kasami  po bënë një hap të madh në drejtim të gabuar

Votimi i Marrëveshjes së Prespës në Parlament,  Maqedonisë realisht ia mundëson të bëhet pjesë e NATO-s dhe e Bashkimit Evropian. Anëtarësimi në Nato dhe BE janë  përcaktime strategjike kombëtare. Shqipëria dhe  Kosova janë përcaktuar  për këtë rrugëtim. Pengesa që po

Lexo tërë artikullin
Mospërdorimi i masës liri me kusht mundëson arratisjen e personave që kanë shkelur ligjin

Mospërdorimi i masës liri me kusht mundëson arratisjen e personave që kanë shkelur ligjin

Këto ditë kuptuam se ekziston Ligji i ndalesës, se kushtimisht ekzistojnë kushte teknike për shfrytëzimin e hallkave speciale me të cilat kontrollohet lëvizja e personave për të cilët drejtësia është e interesuar në veçanti, dhe përsëri gjendemi para mundësisë si

Lexo tërë artikullin
Ish zv.kryeministri Halili: Shqipëria nuk duhet të harrojë kuadrot shqiptarë nga Maqedonia

Ish zv.kryeministri Halili: Shqipëria nuk duhet të harrojë kuadrot shqiptarë nga Maqedonia

Shkarkimi dhe emërimi i ministrave të rinjë në qeverinë Rama 3 si dhe mosdrekretimi i disa prej tyre nga ana e presdentit Meta duket se ka zgjuar interest ë jashtëzakonshëm në gjithë opinionin shqiptarë pasiqë është pikërisht rasti i mosdekretimit

Lexo tërë artikullin
Integrimi euro-atlantik, Arsllani: Nga viti 2020, si vrimë e zezë në Ballkan do të mbetet vetëm Serbia

Integrimi euro-atlantik, Arsllani: Nga viti 2020, si vrimë e zezë në Ballkan do të mbetet vetëm Serbia

Ky vit dhe ato që do pasojnë, do të jenë vendimtarë në konceptin e konfiguracionit gjeostrategjik dhe të sigurisë së shteteve të Ballkanit, nën ombrellën e NATO-s, kështu vlerëson në një prononcim për platformën online të gazetës Koha, analisti Ismail

Lexo tërë artikullin
Ish ministri, Xhevdet Nasufi: Ideja e Seles dhe Kasamit për të kushtëzuar mbështetjen për miratimin e ndryshimeve kushtetuese është e paarritshme

Ish ministri, Xhevdet Nasufi: Ideja e Seles dhe Kasamit për të kushtëzuar mbështetjen për miratimin e ndryshimeve kushtetuese është e paarritshme

Nga: Xhevdet Nasufi Politika shqiptare që nga qeverisja e PDSH-së me në krye Arbër Xhaferin në fokusin e vet braktisi iden e integrimit të shqiptarëve në sistemin shtetërorë të Maqedonisë si kusht për integrimin e shtetit në NATO dhe BE.

Lexo tërë artikullin
Ushtria e Kosovës dhe Ali Ahmeti

Ushtria e Kosovës dhe Ali Ahmeti

Ismet Sylejmani Urime për krijimin e USHTRISË SË KOSOVËS ilegali i famshëm, politikani atdhetar, drejtuesi i madh i Lëvizjes Popullore të Kosovës, themeluesi e komandanti i lavdishëm i UÇK-së, themeluesi e kryetari i BDI-së, Udhëheqësi i Popullit Shqiptar, shoku e

Lexo tërë artikullin
“Studentët pa INDEKSA” dhe dështimi i protestës

“Studentët pa INDEKSA” dhe dështimi i protestës

Rami MISLIMI Euforia e studentëve të Tiranës i kaploi edhe studentët të universiteteve në Maqedoni. Për dallim nga studentët e Tiranës, studentët protestues në Tetovë nuk kishin as pika konkrete e as organizim të mirëfilltë. Nga dita e parë e

Lexo tërë artikullin
Vota si një imperativ kategorik

Vota si një imperativ kategorik

Nga Blerta Haxhiaj Në demokraci populli është Sovran, ata mund të qeverisin nëpërmjet ministrave, ose të këshillohen nga një senat, por ata (populli) kanë fuqinë e zgjedhjes së ministrave dhe senatorëve për veten e tyre. Parimi i demokracisë është virtyti politik,

Lexo tërë artikullin
Fehmiu e Xheva i kanë tejkaluar të gjitha figurat e mëdha të luftëtarëve të çlirimit të atdheut

Fehmiu e Xheva i kanë tejkaluar të gjitha figurat e mëdha të luftëtarëve të çlirimit të atdheut

22 shtatori i vitit 2018 shënoi 20 vjetorin e rënies heroike të veprimtarit të madh kombëtar, ilegalit me konspiracion të çeliktw, organizatorit e udhëheqësit të shkëlqyer të lëvizjes kombëtare politike klandestine në Kosovë, kryetarit të Lëvizjes Popullore të Kosovës në

Lexo tërë artikullin