Gjurmë Shqiptare: Beteja Ilire e Aleksandrit të madh

Gjurmë Shqiptare: Beteja Ilire e Aleksandrit të madh

Si u përplasën Kliti, Glauku dhe Aleksandri i madh? Cili ishte rezultati i betejës së parë e më pas i luftës? Përse historia mund të ndryshonte? Çfarë është fshehur nga kjo luftë e madhe, e zhvilluar në Shqipërinë e sotme?

Lexo tërë artikullin
Shazim Mehmeti, njeriu i artit dhe shkencës

Shazim Mehmeti, njeriu i artit dhe shkencës

Dymbëdhjetë libra nga fusha të ndryshme të letërsisë dhe një libër nga fusha e ndërtimtarisë. Fitues i disa çmimeve të rëndësishme letrare për poezi dhe tregime. Me poezi, tregime dhe ese është i përfshirë në shumë antologji në gjuhën shqipe dhe gjuhë

Lexo tërë artikullin
Shqiptari i cili në vitin 1931 ngriti flamurin Kuq e Zi në Çikago të Amerikës

Shqiptari i cili në vitin 1931 ngriti flamurin Kuq e Zi në Çikago të Amerikës

Kur përmendet sporti i mundjes tek shqiptarët e Maqedonisë, vend të pamohueshëm mban edhe një figurë e jashtëzakonshme e kohës së atëhershme, por edhe tani në dimensionin e historisë sportive dhe jo vetëm kaq. Gjeneratat më të vjetra, të njohur e kam

Lexo tërë artikullin
Lok Llakavica i Maqedonisë shqiptare, portreti i luftëtarit besnik për Shqipërinë etnike!

Lok Llakavica i Maqedonisë shqiptare, portreti i luftëtarit besnik për Shqipërinë etnike!

Maqedonia shqiptare, kjo trevë martire e Shqipërisë lindore, ka mbijetuar përmes luftërash dhe dramash të mëdha. Kjo mbijetesë është bërë e mundur, në mënyrë të veçantë prej burrave dhe maleve të saj. Vështirë edhe sot të përcaktosh se ku mbaron

Lexo tërë artikullin
DËSHMORËT E TANUSHËS – PORTRET | Hisë Fazliu, rininë ia fali atdheut !

DËSHMORËT E TANUSHËS – PORTRET | Hisë Fazliu, rininë ia fali atdheut !

Ushtria Çlirimtare Kombëtare në mesin e saj kishte bijtë e bijat më të dalluar të kombit shqiptar. Bijë e Bija të kombit me të cilët sot krenohemi që të gjithë ne. Ata si dhunti të veçantë të tyre kishin atdhe dashurinë, guximin,

Lexo tërë artikullin
DËSHMORËT E TANUSHËS – PORTRET | Naser Ademi, një jetë për atdhe !

DËSHMORËT E TANUSHËS – PORTRET | Naser Ademi, një jetë për atdhe !

Një nga dëshmorët e Tanushës të rënë më 29 Korrik të vitit 2001 ishte edhe Naser Ademi i cili lindi në Negotinë të Gostivarit më 02.10.1965 nga një familje bujare dhe atëdhetare . Shkollimin fillor e kreu në Negotinë të Gostivarit

Lexo tërë artikullin
Portret: Salla Shabani, gjeniu i instrumenteve frymore dhe instrumenteve me tela | FOTO

Portret: Salla Shabani, gjeniu i instrumenteve frymore dhe instrumenteve me tela | FOTO

Salla Shabani është  i lindur në fshatin Strajan të Gostivarit në vitin 1947.  Të lindesh në këtë çerdhe ku kënga dhe muzika e folklorit burimor rrjedhin sikur gurra e pashtershme e të mos e kultivosh këtë thesar nuk është e

Lexo tërë artikullin

ARKIVI I LAJMEVE