Agjërimi dhe psikologjia

Agjërimi dhe psikologjia

Një segment i rëndësishëm i agjërimit në këndvështrimin e të qenit terapi hyjnore është edhe mbrojtja e individit nga narcisoiditeti dhe prirjet çrregulluese të egocentrizmit. Narcisoiditeti është një ndër çrregullimet e personalitetit më e theksuara e kohës që jetojmë, në

Lexo tërë artikullin
Gjykata palestineze ndalon divorcet gjatë muajit të Ramazanit

Gjykata palestineze ndalon divorcet gjatë muajit të Ramazanit

Kreu i Gjykatës Islamike palestineze u ka dhënë ‘urdhër’ gjyqtarëve që të mos japin divorce gjatë muajit të Ramazanit, duke pasur frikë se agjërimi njëmujor mund të shkaktojë thënien e fjalëve të nxituara për të cilat do të pendoheshin më

Lexo tërë artikullin
Ramazani, muaj i agjërimit dhe i domethënies

Ramazani, muaj i agjërimit dhe i domethënies

Shumica e predikimeve klasike fetare, në lidhje me muajin e Ramazanit, ngulmojnë në respektimin e rregullave si dhe në dimensionin e thellë shpirtëror të këtij muaji shpirtëror të agjërimit, sakrificës dhe meditimit. Ndërsa duke menduar më nga afër në lidhje

Lexo tërë artikullin
Dobitë e jashtëzakonshme të hurmës, rekomandohet konsumimi i tyre edhe pas Ramazanit

Dobitë e jashtëzakonshme të hurmës, rekomandohet konsumimi i tyre edhe pas Ramazanit

Hurmat konsumohen në pjesë të ndryshme të botës, ndërsa në vendet arabe janë një pjesë e rëndësishme e dietës. Më së shpeshti hahen të thata, por kjo nuk do të thotë ndonjë ndryshim – efektet e saj të dobishme për

Lexo tërë artikullin
Çfare e Prish Agjerimin

Çfare e Prish Agjerimin

18. Rafi’ ibën Hadixh thotë: “I Dërgari i Allahut (Paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të!) ka thënë: “E ka prishur agjërimin ai që i bën hixhame tjetrit dhe ai që i bëhet hixhamja.” E transmeton Ahmedi dhe Tirmidhiu.

Lexo tërë artikullin
10 fakte që duhet t’i dini mbi muajin e Ramazanit

10 fakte që duhet t’i dini mbi muajin e Ramazanit

Çdo vit për Ramazan, miliona myslimanë në të gjithë botën agjërojnë për 30 ditë nga mëngjesi në mbrëmje. Por ky muaj është shumë më tepër se thjesht agjërim. Më poshtë jepen 10 gjërat që ju ndoshta mund të mos i

Lexo tërë artikullin
Sa kohë i lejohet udhëtarit të mos agjërojë dhe të shkurtojë namazet?

Sa kohë i lejohet udhëtarit të mos agjërojë dhe të shkurtojë namazet?

Kush udhëton deri në një vend, dhe synon të qëndrojë në atë vend më tepër se katër ditë, obligohet të agjëroj dhe të plotësojë namazet, ky është mendimi i shumicës së dijetarëve. Për shembull ai i cili udhëton për studime

Lexo tërë artikullin
Bejta uron besimtarët myslimanë për muajin e Ramazanit

Bejta uron besimtarët myslimanë për muajin e Ramazanit

Kryetari i Komunës së Gostivarit, Nevzat Bejta përmes një mesazhi ka uruar besimtarët e fesë Islame me rastin e fillimit të muajit të Ramazanit, transmeton Flaka  “Në muajin e shenjtë të Ramazanit, simbol i sakrificës, devotshmërisë, bamirësisë dhe adhurimit, të

Lexo tërë artikullin
RAMAZANI 2017 | Ja disa këshilla dietike për Muajin e Ramazanit

RAMAZANI 2017 | Ja disa këshilla dietike për Muajin e Ramazanit

Jeta shoqërore gjatë muajit të Ramazanit është veçanërisht aktive: besimtarët presin miq ose priten nga të afërm, miq e të njohur. Ndërkohë, këto vizita janë të përqendruara kryesisht përgjatë kohës sëvaktit që ndërpret agjërimin, i cili është një vakt mjaft

Lexo tërë artikullin
RAMAZANI 2017 | Sonte zgjohemi për syfyrë

RAMAZANI 2017 | Sonte zgjohemi për syfyrë

Besimtarët myslimanë në të gjithë botën nesër nisën muajin e shenjtë të Ramazanit, agjërimin që zgjat një muaj. Sonte është nata e parë e syfyrit, njofton Flaka, e cila për muajin e agjërimit ka lancuar edicionin special  Vlera e muajit

Lexo tërë artikullin

REKLAMA

REKLAMA