Pacientën në Maqedoni paraqesin gabimet e mjekëve, por për gjykimin e tyre presin me vite

Pacientën në Maqedoni paraqesin gabimet e mjekëve, por për gjykimin e tyre presin me vite

Katër vjet burg për anesteziologun i cili gjatë një lindjeje erdhi i dehur në punë. Ndërsa për dy anesteziologët tjerë u gjykuan me mos pjesëmarrje në sallat. Kjo është një nga ngjarjet e fundit që gjykata dënon gabimet e mjekëve

Lexo tërë artikullin
Arsyet se pse sëmureni shpesh

Arsyet se pse sëmureni shpesh

Nuk ka njeri që nuk është prekur nga ndonjë virus apo është ftohur. Për disa njerëz, të qenit i sëmurë është pjesë e përditshmërisë se jetës dhe ditët që të jenë të shëndoshë janë shumë larg, përcjellë Klan Kosova. Për

Lexo tërë artikullin
Si t’i largoni dhimbjet e stomakut?

Si t’i largoni dhimbjet e stomakut?

Zakonisht dhimbjet e stomakut shkaktohen nga dy faktorë, e para është gjendja emocionale si depresioni apo ankthi dhe e dyta përdorimi i medikamenteve të ndryshme të cilat e irritojnë stomakun. Kjo mund ti ndodh secilit prej nesh që të paktën

Lexo tërë artikullin
Sa është i rrezikshëm shpërthimi i kapilarëve të syve?

Sa është i rrezikshëm shpërthimi i kapilarëve të syve?

Njolla e kuqe si pasojë e shpërthimit të kapilarëve në sy mund të duket e frikshme, por në të vërtetë është një brez gjaku, ose një plagë e rregullt që do të kalojë si çdo plagë tjetër pa ndonjë trajtim.

Lexo tërë artikullin
Si ndikon vitamina C në shëndetin e zemrës

Si ndikon vitamina C në shëndetin e zemrës

Vitamina C është e njohur për rëndësinë që ka në shëndetin e njeriut në përgjithësi. Kjo vitaminë parandalon sëmundjet e enëve të gjakut të zemrës duke i rritur nivelet natyrale të glutationit, i cili i mbron arteret e zemrës Forcon

Lexo tërë artikullin
Filipçe paralajmëron 100 punësime të reja në shërbimet e Ndihmës së Shpejtë

Filipçe paralajmëron 100 punësime të reja në shërbimet e Ndihmës së Shpejtë

Në emisionin “Magazina Ekonomike” në televizionin Alsat, ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe ka folur edhe për përmirësimin e shërbimeve në ndihmën e shpejtë. Filipçe informoi se përveç 12 makinave të reja priten edhe 6-7 makina tjera si donacion nga Republika

Lexo tërë artikullin
Zbulohet ilaçi që kthen të pamurit dhe pengon verbërinë

Zbulohet ilaçi që kthen të pamurit dhe pengon verbërinë

Tani ekziston ilaçi i ri i cili shkatërron ADN-në informuese para se ajo të shndërrohet në proteinë dhe në atë mënyrë pengon që gjeni kontestues të përsëritet. Duke studiuar trurin, shkencëtarët kanë zbuluar që edhe sëmundjet e rralla të verbërisë

Lexo tërë artikullin
Mbipesha ia rritë fëmijës rrezikun e astmës deri në 30%

Mbipesha ia rritë fëmijës rrezikun e astmës deri në 30%

Fëmijët të cilët janë obezë kanë 30% më shumë shanse të sëmuren me astma. Kjo për shkak se, siç thonë ekspertët, rreth 1 në 10 raste me astma shkaktohen nga mbipesha. Thënë më thjesht, 10% e fëmijëve mund t’i shmangin

Lexo tërë artikullin
Shërbimet mobile do të zëvendësojnë mungesën e mjekëve në zona rurale

Shërbimet mobile do të zëvendësojnë mungesën e mjekëve në zona rurale

Ministi i Shëndetësisë Venko Filipçe në edicionin e sotëm të emisionit “Magazina Ekonomike” në televizionin Alsat ka shpjeguar zgjidhjen e problemit të mungesës së mjekëve në zonat rurale. Ministri i Shëndetësisë njoftoi se të gjithë zonat rurale ku ka mungesë

Lexo tërë artikullin
Kërkime të reja për sëmundjen e Alzheimerit

Kërkime të reja për sëmundjen e Alzheimerit

Sipas vlerësimeve, në të gjithë botën 44 milionë njerëz të moshës 65 vjeç e sipër, janë me Alzajmer, forma më e zakonshme e demencës. Alzheimeri është një çrregullim degjenerativ i trurit, që shkakton humbje të kujtesës dhe dëmton të menduarit,

Lexo tërë artikullin

PUBLICI8

Sondazhi

Vlerësimi juaj për vitin 2018 ?
Maqedoni
1°
0°
Mon
-4°
Tue
-1°
Wed

ARKIVI I LAJMEVE