Punësimi personave me nevoja të posaçme, Kompanitë vendore të painteresuara

Punësimi personave me nevoja të posaçme, Kompanitë vendore të painteresuara

Edhe krahas mbështetjes financiare nga shteti, kompanitë nuk tregojnë interes të posaçëm për punësimin e personave me nevoja të posaçme, thonë nga Oda Ekonomike dhe Polio Plus. Siç kumtuan sot në konferencën për media, ende më shumë persona invalidë, mbi

Lexo tërë artikullin
Kasami: “Besa” do të angazhohet maksimalisht për personat me nevoja të veçanta

Kasami: “Besa” do të angazhohet maksimalisht për personat me nevoja të veçanta

“Pata kënaqësinë që një pjesë të ditës ta kaloj me përfaqësuesit e lëvizjes për njerëz me nevoja të veçanta “Polio +”, për të cilët thuajse asnjë qeveri nuk mendoi fare. Ata meritojnë jetë dinjitoze dhe parakushte që t’u lehtësohet, në

Lexo tërë artikullin
SOCIALE | Kërkojnë ndihmë, që ta operojnë djalin | FOTO

SOCIALE | Kërkojnë ndihmë, që ta operojnë djalin | FOTO

Ardhja në jetë e Isës sa i gëzon prindërit Nasufin dhe Resmijen dhe motrat: Blertën, Blerinën, Besjanën dhe Resmijen po aq edhe u solli dhëmbje.  Ai për shkak të infeksionit në sy humb gjënë më të shtrenjtë, dritën e syrit.

Lexo tërë artikullin
10 % e popullatës pa sigurim pensional

10 % e popullatës pa sigurim pensional

Rreth 200 mijë të punësuarve në Maqedoni nuk u paguhen kontribute pensionale, edhe pse llogariten si të punësuar. Sipas anketës për fuqinë punëtore në Maqedoni, që realizohet nga ana e Entit të Statistikës, në vend janë të punësuar 723.550 punëtorë,

Lexo tërë artikullin
Maqedoni, ulet numri i nxënësve të shkollave të mesme

Maqedoni, ulet numri i nxënësve të shkollave të mesme

Në vitin shkollor 2016/2017 në shkollat e rregullta fillore në Maqedoni janë evidentuar 192.715 nxënës që paraqet rritje për 3.6% në krahasim me vitin shkollor paraprak, kumtoi sot ESHS (Enti Shtetëror për Statistikë), përcjell Telegrafi, transmeton Flaka   Në shkollat

Lexo tërë artikullin
Personat me nevoja të veçanta pengesa për arsimim

Personat me nevoja të veçanta pengesa për arsimim

Sipas të dhënave me të cilat disponon ekipi i projektit ”Ndërtimi i kapaciteteve të organizatave për ndihmë të personave me nevoja të veçanta në Maqedoni”, në vitin 2015, vetëm 49 persona të kësaj kategorie përfundojnë arsim të lartë. Pesë nga

Lexo tërë artikullin
Viti 2017 fillon me spektakël në Premier League

Viti 2017 fillon me spektakël në Premier League

Premier League ka qenë gjithnjë kampionati i forcës, shpejtësisë dhe sakrificës së futbollistëve në fushën e lojës, por lojtarët që po militojnë në Angli po e kthejnë po i japin edhe ngjyra spektakli. Para pak ditësh ishte armeni Mkhitarian ndërsa

Lexo tërë artikullin
Kur është koha më e mirë për të postuar në Facebook?

Kur është koha më e mirë për të postuar në Facebook?

QuickSpout dhe disa të tjerë pretendojnë të kenë një përgjigje për pyetjen në dukje kaq të thjeshtë si “Kur është koha më e mirë për të postuar në Facebook?” Botuesit kryesorë thonë se “koha më e mirë”, për të shpërndarë përmbajtjet

Lexo tërë artikullin
Deri në shtator në Shkup do të happen tre azile pleqësh për 120 persona

Deri në shtator në Shkup do të happen tre azile pleqësh për 120 persona

Deri në shtator në Shkup do të hapen edhe tre azile të rinjë pleqësh për strehim të 120 personave. Është paraparë që çdonjëri prej tyre të ketë nga 40 persona të moshuar, kurse pronarët janë të obliguar të punësojnë më

Lexo tërë artikullin
Dhanë tokë shtetërore për agjencinë turistike, 2 të arrestuar

Dhanë tokë shtetërore për agjencinë turistike, 2 të arrestuar

Policia e Fieria ka njoftuar finalizimin e operacionit “PRONA” si dhe arrestimin e dy personave në kuadër të këtij operacioni. Bëhet fjalë për Bledar Koçiun, 36 vjeç, banues në lagjen “Loni Dhamo” të Lushnjes, me detyrë ish-regjistrues i Z.V.R.P.P Lushnje

Lexo tërë artikullin

MARKETING

NA NDIQNI NE FACEBOOK

MOTI SOT
26°