Të instalosh Windows 95 në një Apple Watch

Të instalosh Windows 95 në një Apple Watch

Në rastin e teknologjisë që tashmë quhet e vjetër kundrejt makinerive të botës së re, një pronar i Apple Watch i ka instaluar pajisjes programin Windows 95. Në një klip në Youtube programuesi Nick Lee tregon se si duket programi

Lexo tërë artikullin
Sony revolucionarizon Play Station

Sony revolucionarizon Play Station

Sony ka hedhur në treg pjesën e katërt të sagës Unchartered. Bëhet fjalë për një video-lojë aventurë me protagonist Nathan Drake. Tre pjesët e para të kësaj loje kanë dalë në dekadën e fundit, por cilësohen si “të vjetra” nga

Lexo tërë artikullin
Google, një kompjuter në syrin tënd

Google, një kompjuter në syrin tënd

Google, kompania që do të jetojë gjithmonë vazhdon të përbëjë lajme interesante për njerëzit, teksa ka krijuar një patentë për të vendosur një kompjuter në syrin tënd. Në patentën që është dorëzuar në 2014 dhe që u publikua javën e

Lexo tërë artikullin
Objektivi i Microsoft, të ruajë të dhënat tek ADN

Objektivi i Microsoft, të ruajë të dhënat tek ADN

Aftësia e ADN-së për të ruajtur informacion është e mahnitëshme dhe prej dekadash është objekt studimi për biologë, mjekë dhe shkencëtarë të tjerë. Por së fundmi për ADN ka një interes të rritur të Microsoft dhe e gjitha kjo për

Lexo tërë artikullin
Google: Fundi i kompjuterëve afër

Google: Fundi i kompjuterëve afër I përditësuar

CEO i Google, Sundar Pichai tha se koncepti i “pajisjeve” do të zhduket dhe se kompjuterët do të zëvendësohen me asistentë inteligjentë. Me raportet se njerëzimi ka arritur kulmin me celularët e mençur, bosi i Google i ka çuar këto

Lexo tërë artikullin
HP Spectre është laptopi më i hollë në botë, dhe “vrasësi” i MacBook!?

HP Spectre është laptopi më i hollë në botë, dhe “vrasësi” i MacBook!?

Modeli i ri i laptopit të HP-së quhet Spectre 13 (apo vetëm HP Spectre), dhe cilësohet si laptopi më i hollë në botë për momentin, sepse i njëjti vjen me vetëm 10.4 milimetra, shkruan The Verge. HP Spectre është më i hollë

Lexo tërë artikullin
HP Chromebook 13 – një super-model i laptopit të lirë!

HP Chromebook 13 – një super-model i laptopit të lirë!

Përderisa Pixel nga Google është një laptop premium dhe i kushtueshëm, Chromebook 13 i ri nga HP është një model premium i laptopit por me kosto të përballueshme. Chromebook 13 ka një dizajn gjithë-metalik në përmasat që e bëjnë atë

Lexo tërë artikullin
Përkthyesi i Google mbush 10 vjeç

Përkthyesi i Google mbush 10 vjeç

Gjysëm milionë përdorues në të gjithë botën, 100 miliardë fjalë të përkthyera në ditë. Me këto shifra Google Translate, shërbimi i përkthimit online i Google, feston vitin e 10-të të tij. Objektivi, shpjegon kompania kaliforniane në blogune saj, ‘ishte të

Lexo tërë artikullin
Microsoft, Cortana nuk do të përdorë më Google

Microsoft, Cortana nuk do të përdorë më Google

Cortana, asistenti virtual i Windows 10, do të bëj kërkime online për përdoruesit vetëm me brouserin Edge dhe motorin e kërkimit Bing, të dy programe të Microsoft. Ka qënë kompania e Redmond që ka shpjeguar në blogun e saj se

Lexo tërë artikullin
Efektet e teknologjisë te fëmijët, prindër Kujdes !

Efektet e teknologjisë te fëmijët, prindër Kujdes !

Ekspozimi i tepërt i fëmijëve ndaj pajisjeve teknologjike shkakton një problem në shikimin e tyre, pasi ato nuk i marrin parasysh rreziqet dhe i mbajnë ato shumë afër fytyrës. Sipas studiuesve në Korenë e Jugut, fëmijët të cilët shpesh përdorin

Lexo tërë artikullin