“Davos”, vetëm 7 vende përfitojnë më shumë nga inovacionet teknologjike

“Davos”, vetëm 7 vende përfitojnë më shumë nga inovacionet teknologjike

Një raport i organizatorëve të forumit “Davos” bën të ditur se janë vetëm 7 shtetet në botë, që përfitojnë më së shumti nga inovacionet teknologjike. Bëhet fjalë për Shtetet e Bashkuara, Singaporin, Finlandën, Holandën, Suedinë, Zvicrën dhe Izraelin, të cilët

Lexo tërë artikullin
Duart e reja bionike, më shumë lëvizje dhe ndjesi

Duart e reja bionike, më shumë lëvizje dhe ndjesi

Zhvillimi i një brezi të ri duarsh bionike, të pajisura me një qasje të re inovative mes njeriut dhe robotit e që lejon një kontroll më të mirë të lëvizjeve dhe një rekuperim më të shpejtë të ndjesive taktike. Është

Lexo tërë artikullin
“Feitmobil” – Studentët e feit konstruktuan makinën speciale

“Feitmobil” – Studentët e feit konstruktuan makinën speciale

Studentë nga Fakulteti për elektroteknikë dhe teknologji informative promovuan makinën e parë të elektrike të njohur si “karting” në Maqedoni. Kjo makinë e pagëzuar si “FEITMOBIL” do të mund të lëvizë me anë të një motori elektrik i lidhur me

Lexo tërë artikullin
SHBA, ndalohet me ligj përdorimi i “drone”-ve

SHBA, ndalohet me ligj përdorimi i “drone”-ve

Administrata “Obama” në Shtetet e Bashkuara të Amerikës i ka mbyllur “dyert” përdorimit të avionëve të telekomanduar (drone) për qëllime komerciale. Vendimi ka ardhur pas vitesh të tëra vështirësish në gjetjen e një mënyre të përshtatshme për të hartuar ligje,

Lexo tërë artikullin
“Microsoft” merret me marijuanë

“Microsoft” merret me marijuanë

“Microsoft” ofron shërbime që ndjekin me kujdes rritjen e kanabisit, që nga mbjellja e farës e deri tek shitja tek klienti. Marijuana po ligjërohet nga shteti në shtet në Amerikë dhe Microsoft është nga kompanitë e para të mëdha që

Lexo tërë artikullin
Smartfoni më i lirë me Androidin më të ri

Smartfoni më i lirë me Androidin më të ri

Nëse celulari ju duhet për të lundruar në rrjete sociale dhe në internet pa problem, për të parë video, për të menaxhuar materiale zyre dhe që t’i mbajë bateria gjatë, ky model ofron çmimin më të mirë. Doogee X5 Max

Lexo tërë artikullin
9-vjeçarja që habiti Apple

9-vjeçarja që habiti Apple

Nuk ka përfunduar ende shkollën fillore, por është programuesja më e re e “Worldwide Developer Conference”. Anvitha Vijay, një australiane me origjinë indiane është ylli I konferencës së organizuar nga Apple, ku takohen çdo vit krijuesit më të suksesshëm dhe

Lexo tërë artikullin
Kompjuteri i grekëve të lashtë

Kompjuteri i grekëve të lashtë

Një grup arkeologësh janë angazhuar prej më shumë se 10 vitesh në zbërthimin e misterve të atij që e quajnë “kompjuteri i parë mekanik” i ndërtuar nga njeriu. Bëhet fjalë për Mekanizmin Antikythera. Ai besohet se është ndërtuar nga grekët

Lexo tërë artikullin
70 mijë amerikanë votojnë në sondazh për celularin e preferuar

70 mijë amerikanë votojnë në sondazh për celularin e preferuar

Modele të ndryshme të Samsung dhe Apple zunë 16 vendet e para, duke mbizotëruar mbi të tjerët. Këtë mars, ASCI (Indeksi i Pëlqimit të Konsumatorëve Amerikanë), ka pyetur 70 mijë konsumatorë për celularët që u pëlqejnë më shumë, që nga

Lexo tërë artikullin
8 produkte teknologjike për vajza

8 produkte teknologjike për vajza

Ndonëse produktet teknologjike bëjnë të njëjtën punë për të dy gjinitë, kompanitë kanë kuptuar se “shpirti femëror” në stil e modë, si dhe fuqia e tyre blerëse, kanë peshë vërtet domethënëse. Këto janë disa produkte teknologjike që do të ishin

Lexo tërë artikullin