Stabilizim i borxhit publik ose huamarrje robërie?

Stabilizim i borxhit publik ose huamarrje robërie?

Ministri i Financave Dragan Tevdovski thotë se pas dhjetë vitesh, borxhi publik përfundimisht është vendosur nën kontrollë. Opozita, fajëson se kjo nuk është e vërtetë dhe se pushteti e çon shtetin në huamarrje robërie, përcjell FLAKA. Pushteti lëvdohet se e

Lexo tërë artikullin
Osmani: Duhet fuqishëm të qendrojmë pas propozimit, ky është shans i shkëlqyer

Osmani: Duhet fuqishëm të qendrojmë pas propozimit, ky është shans i shkëlqyer

Cilat janë shanset që të ketë sukses “Republika e Ilindenit të Maqedponisë”? a luan qeveria vetëm në një kartë, në gjithçka ose asgjë? A ka mundësi të ketë zgjidhje të cilën Greqia dhe Maqedonia do të dalin si fituese? A

Lexo tërë artikullin
Xanakopulos: Emri, një propozim nga propozimet e Metju Nimic

Xanakopulos: Emri, një propozim nga propozimet e Metju Nimic

Nga Greqia insistojnë se më mirë është që zgjidhje më e mirë është, që të zgjidhet një emër nga ato të cilët i ka propozuar ndërmjetësuesi i OKB-së, Metju Nimic në propozimet e tij, thotë zëdhënësi i Qeverisë greke, Dimtrios

Lexo tërë artikullin
Kukan kundër Macron për zgjerimin e BE-së me Ballkanin Perëndimor

Kukan kundër Macron për zgjerimin e BE-së me Ballkanin Perëndimor

Eurodeputeti Eduard Kukan ka deklaruar për “Veçernje Novosti” se pa Ballkanin Perëndimor Evropa nuk është e plotë. Ky reagim i tij vjen pas deklaratave të kryetarit francez, Macron se nuk është koha për zgjerimin e BE-së, deri në momentin që

Lexo tërë artikullin
Sopotasit i kërkojnë shtetit 2,5 milionë euro dëmshpërblim

Sopotasit i kërkojnë shtetit 2,5 milionë euro dëmshpërblim

Gjashtë sopotasit, të cilët Gjykata Penale i shpalli të pafajshëm për vendosjen e minës në fshatin Sopot, i kërkojnë shtetit dëmshpërblim prej afro 2,5 milionë eurosh. Sipas përllogaritjeve të avokatit mbrojtës dhe vetë sopotasve, një ditë e kaluar në burg

Lexo tërë artikullin
Elezi: Me ndryshimet ligjore krijohet mundësi për lehtësimin e gjobave në Dogana

Elezi: Me ndryshimet ligjore krijohet mundësi për lehtësimin e gjobave në Dogana

Me ndryshimet e Ligjit për drejtorinë doganore krijohet mundësia për lehtësimin e politikës së dënimeve në pjesën e doganave, theksoi zëvendës ministrja e financave Shiret Elezi duke shpjeguar ndryshimet në Komisionin për financim dhe buxhet në Kuvend. Me ndryshimin në

Lexo tërë artikullin
Zaev: Kemi diskutuar një zgjidhje ‘specifike’ për mosmarrëveshjen e emrit

Zaev: Kemi diskutuar një zgjidhje ‘specifike’ për mosmarrëveshjen e emrit

Pas samitit të Sofjes mes Bashkimit Europian dhe Ballkanit Perëndimor, gjatë punimeve të të cilit janë zhvilluar edhe takime dypalëshe si ai mes kryeministrave Alexis Cipras dhe Zoran Zaev, për zgjidhjen e ngërçit disavjeçar mbi emrin e Maqedonisë, duket se

Lexo tërë artikullin
Të dhëna shqetësuese, gati 2000 mjekë kanë braktisur Maqedoninë

Të dhëna shqetësuese, gati 2000 mjekë kanë braktisur Maqedoninë

Të gjitha masat çka i kemi planifikuar janë në kuadër të mjekëve që të qëndrojnë dhe të punojnë në sistemin tonë shëndetësor. Nuk kemi pasur analiza për vitet e kaluara, në mes të cilës, rreth 2.000 mjek kanë ikur prej

Lexo tërë artikullin
Labirinte gjyqësore: Qytetarët me vite presin gjykim – lëndët nuk lëvizin nga vendi

Labirinte gjyqësore: Qytetarët me vite presin gjykim – lëndët nuk lëvizin nga vendi

Shkatërrimi i gjykatave pengon drejtësinë në Maqedoni, kështu ankohen qytetarët që kanë humbur vite me rradhë nëpër labirintet gjyqësore. Ata akuzojnë për shkelje të së drejtës së tyre themelore për të pasur një gjykim brenda një kohe të arsyeshme, por

Lexo tërë artikullin
Elezi në konferencën e Bankës Botërore: Barazia gjinore në funksion të rritjes ekonomike

Elezi në konferencën e Bankës Botërore: Barazia gjinore në funksion të rritjes ekonomike

Zëvendës ministrja e Financave Shiret Elezi merr pjesë në konferencën e organizuar nga Banka Botërore me temë “ Zhvillimi i potencialit për rritje ekonomike – duke përmirësuar barazinë gjinore”, e mbajtur në Vienë, Austri. Elezi kishte prezantimin e saj në

Lexo tërë artikullin

Publicitet


OFERTA SPECIALE

Moti sot
24°
16°
Thu
19°
Fri
20°
Sat
21°
Sun

ARKIVI I LAJMEVE