Vilë Bashtova e Kavajës dhe kështjella e rrallë në Shqipëri

Vilë Bashtova e Kavajës dhe kështjella e rrallë në Shqipëri

Një udhëtim në Vilë Bashtovë të Kavajës, vetëm 10-të km larg autostradës Durrës-Rrogozhinë është destinacioni tjetër që Ilnisa Agolli përmes projektit “100 fshatrat turistike të Shqipërisë”, na zbulon sot. Një fshat që konsiderohet i vetmi në Ballkan, për natyren dhe

Lexo tërë artikullin
Shkoni në Pezë, në këtë oaz fantastik

Shkoni në Pezë, në këtë oaz fantastik

Janë vetëm 16-të km rrugë nga Tirana, për të shkuar në Pezë. Ilnisa Agolli, na tregon arsyet përsee duhet të kalojmë një fundjavë në fshatin me histori dhe kulturë. Por çfarë ofron Peza sot? Cilat janë të fshehtat e kësaj

Lexo tërë artikullin
Thethi – Vendi i Kreshnikëve

Thethi – Vendi i Kreshnikëve

Fshati Theth i vendosur mes “Bjeshkëve të nemuna”, pasuritë natyrore i ka me shumicë. I izoluar mes një madhështie të papërshkrueshme, njeriu këtu mund të ndjehet si eksplorator. Ilnisa Agolli, përmes udhëtimit të saj na sjell në fokus historinë e

Lexo tërë artikullin
Pojan i Fierit, fshati që fsheh Apollonia

Pojan i Fierit, fshati që fsheh Apollonia

Pojan në Fier, është porta hyrëse drejt Apollonisë. Por sa e njohim dhe sa dimë ne për të? Çfarë thonë banorët dhe si jetojnë? Përse askush nuk ndalon aty, por të gjithë shkojnë vetëm drejt qytetit antik? Stacioni rradhës i

Lexo tërë artikullin
Vithkuqi që nuk njohim, i bekuar dhe i harruar

Vithkuqi që nuk njohim, i bekuar dhe i harruar

Ilnisa Agolli, sot na çon 25 km larg qytetit të Korçës, në Vithkuq. Në fshatin e 24 lagjeve dhe kishave. Të monumenteve kulturore, ikonave dhe ikonostasëve. Ngjarjet dhe figurat historike këtu, i kalojnë përmasat e një fshati-qytet. Në Vithkuq peisazhet

Lexo tërë artikullin
Rehova e Kolonjës, fshati me gurë dhe zemër

Rehova e Kolonjës, fshati me gurë dhe zemër

Rehova, është një nga zonat më të bukura në krahinën e Kolonjës. Ilnisa Agolli, përmes udhëtimit të radhës vë në fokus edhe një herë tjetër se Shqipëria, është një vend për t’u dashur Ky është i vetmi fshat që nuk

Lexo tërë artikullin
Velipoja/ Plazhi plot bukuri dhe vlera natyrore të një rëndësie ndërkombëtare

Velipoja/ Plazhi plot bukuri dhe vlera natyrore të një rëndësie ndërkombëtare

Velipoja, kjo dëshmitare e moçme e përqafimit të Bunës me Adriatikun, rrethuar plot bukuri dhe vlera natyrore të një rëndësie ndërkombëtare, u mbush plot me turistë vendas dhe të huaj. “Velipoja këtë vit, mund të them pa frikë që ka

Lexo tërë artikullin
Alpet shqiptare destinacion i turistëve nga Evropa

Alpet shqiptare destinacion i turistëve nga Evropa

Parku Kombëtar i Thethit pavarësisht motit të paqëndrueshëm të këtyre ditëve mbetet atraksion i preferuar nga turistët. Gjatë këtyre ditëve ky park është vizituar nga turistë të shumtë nga Evropa të cilët kanë shijuar bukuritë natyrore të këtij vendi. Gjithashtu

Lexo tërë artikullin
Fshatrat e Shqipërisë/ Kanina, ballkoni i Vlorës

Fshatrat e Shqipërisë/ Kanina, ballkoni i Vlorës

Janë pikërisht “Fshatrat e Shqipërisë” pjesë e rubrikës më të re, në kanalin e YouTube në Top Channel. Çdo të hënë në orën 18:00, pozicioni gjeografik do të bashkëjetojë me historinë dhe shijen tradicionale të çdo zone. Gastronomia, natyra, prodhimet

Lexo tërë artikullin
Fshatrat e Shqipërisë/ Agroturizmi i Fishtës

Fshatrat e Shqipërisë/ Agroturizmi i Fishtës

Fishta, në zemër të Zadrimës, e cila ndodhet vetëm 17 km larg qytetit të Lezhës ishte pikërisht rrugëtimi i parë  me gazetaren Ilnisa Agolli në “Fshatrat e Shqipërisë”. Duke shkelur mbi dëshmitë e një kohë që ngjason disi e largët,

Lexo tërë artikullin

REKLAMA