Prof. Dr. Raxhagopalan Ballazhi nga SHBA ligjëroi në Universitetin e Tetovës

Prof. Dr. Raxhagopalan Ballazhi nga SHBA ligjëroi në Universitetin e Tetovës

Dekani i Fakultetit të Administrim – Biznesit nga Universiteti i Ilinoisit Verior të Çikagos së Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Prof. Dr. Raxhagopalan Ballazhi, para studentëve dhe profesorëve të Universitetit të Tetovës, më 29 nëntor 2018, mbajti një ligjëratë profesionale,

Lexo tërë artikullin
Universiteti i Tetovës mori pjesë në Forumin Evropian të Sigurimit të Cilësisë

Universiteti i Tetovës mori pjesë në Forumin Evropian të Sigurimit të Cilësisë

Rektori i Universitetit të Tetovës, Prof. Dr. Vullnet Ameti, bashkë me përfaqësuesit e Zyrës për Menaxhimin e Cilësisë dhe Evaluim të Universitetit tonë morën pjesë në Forumin XIII Evropian të Sigurimit të Cilësisë, i cili u organizua nga Asociacioni i

Lexo tërë artikullin
Universiteti i Tetovës ndau bursa për studentët e dalluar në ciklin e dytë të studimeve

Universiteti i Tetovës ndau bursa për studentët e dalluar në ciklin e dytë të studimeve

Në Universitetin e Tetovës, sot u ndanë 22 bursa për lirim nga participimi për ekslentët e studimeve të ciklit të dytë. Fillimisht, studentët u pritën në një takim rasti nga Rektori i Universitetit të Tetovës, Prof. Dr. Vullnet Ameti dhe

Lexo tërë artikullin
Rektori i UT-së Prof. Dr. Vullnet Ameti: 28 Nëntori – dita e realizimit të një ëndrre shekullore

Rektori i UT-së Prof. Dr. Vullnet Ameti: 28 Nëntori – dita e realizimit të një ëndrre shekullore

Kam nderin e veçantë që në emrin tim dhe në emër të stafit drejtues të Universitetit të Tetovës, t’Jua uroj të gjithëve festën e kombit, 28 Nëntorin – Ditën e Flamurit dhe Pavarësisë së Shqipërisë. 28 Nëntori është dita e

Lexo tërë artikullin
Bejli: UT universiteti i parë në Maqedoni që ofron mundësinë për diplomë amerikane të masterit

Bejli: UT universiteti i parë në Maqedoni që ofron mundësinë për diplomë amerikane të masterit

Universiteti i Tetovës dhe Universiteti i Ilinoisit Verior, sot në mënyrë solemne promovuan hapjen e programit të përbashkët studimor për Adminstrim biznesi, i akredituar nga Këshilli për Akreditim i Maqedonisë. Promovimi i këtij programi studimor u bë në prani të

Lexo tërë artikullin
Këndi austriak në UT diskutoi mbi dallimet e gjermanistikës në vendet gjermanofone

Këndi austriak në UT diskutoi mbi dallimet e gjermanistikës në vendet gjermanofone

Këndi austriak në Universitetin e Tetovës realizoi një punëtori të radhës me mësimdhënës të shkollave fillore dhe të mesme. Gjermanisti nga Vjena, profesori Lukas Mayrhofer, para pjesëmarrësve prezantoi dallimet në gjuhën gjermane midis Gjermanisë, Austrisë dhe Zvicrës, por edhe vendeve

Lexo tërë artikullin
Në UT u hap ekspozita për kryeheroin e kombit Gjergj Kastriotin – Skënderbeu

Në UT u hap ekspozita për kryeheroin e kombit Gjergj Kastriotin – Skënderbeu

Në rektoratin e Universitetit të Tetovës u hap ekspozita e 50 artistëve shqiptarë të udhëhequr nga Prof. Dr. Miftar Memeti. Ai përmes kësaj ekspozite e solli më ndryshe figurativisht dhe stilistikisht figurën e heroit tonë legjendar, Gjergj Kastrioti – Skënderbeu,

Lexo tërë artikullin
Rektori i UT-së Prof. Dr. Vullnet Ameti: Kongresi i Manastirit njëra ndër ngjarjet më të mëdha historike dhe kulturore e shekullit të kaluar

Rektori i UT-së Prof. Dr. Vullnet Ameti: Kongresi i Manastirit njëra ndër ngjarjet më të mëdha historike dhe kulturore e shekullit të kaluar

Në emër të Universitetit të Tetovës dhe në emrin tim personal, kam kënaqësinë e veçantë t’Jua uroj 110 Vjetorin e Kongresit të Manastirit – Alfabetit të gjuhës shqipe.Kongresi i Manastirit është padyshim njëra ndër ngjarjet më të mëdha historike dhe

Lexo tërë artikullin
Klubi i volejbollit për femra “Universiteti i Tetovës” shënoi fitore ndaj klubit të volejbollit “Universiteti Goce Dellcev”

Klubi i volejbollit për femra “Universiteti i Tetovës” shënoi fitore ndaj klubit të volejbollit “Universiteti Goce Dellcev”

Klubi i volejbollit për femra “Universiteti i Tetovës” edhe këtë vit vazhdon garën në ligën e parë të volejbollit për femra të Maqedonisë. Studentet e Universitetit të Tetovës këtë vit kanë zhvilluar pesë xhiro dhe renditen në vendin e tetë në tabelë.

Lexo tërë artikullin
Jusuf Buxhovi, shkrimtar dhe historian i njohur nga Republika e Kosovës vizitoi Universitetin e Tetovës

Jusuf Buxhovi, shkrimtar dhe historian i njohur nga Republika e Kosovës vizitoi Universitetin e Tetovës

Jusuf Buxhovi, shkrimtar dhe historian i njohur nga Republika e Kosovës, sot e vizitoi Universitetin e Tetovës. Ai, fillimisht u prit nga Rektori, Prof. Dr. Vullnet Ameti, i shoqëruar nga dekani i Fakultetit Filologjik, Prof. Dr. Fatmir Sulejmani, dekani i

Lexo tërë artikullin