#Investigim | Qytetarët pretendojnë se ndjehen të mashtruar. ETC – Gostivar mohon akuzat | VIDEO

#Investigim | Qytetarët pretendojnë se ndjehen të mashtruar. ETC – Gostivar mohon akuzat | VIDEO

Aksioni i fundit “E premtja e bardhë” e realizuar në qendrën tregtare “ETC” në Gostivar, ka ngjallur debat në rrjetet sociale dhe është shoqëruar me informacione në disa portale në gjuhën shqipe në Maqedoni, shkruan Flaka. Qytetarë nga Gostivari dhe

Lexo tërë artikullin
Spitali i fëmijëve i Cyrihut me gjest human për 5 vjeçarin nga Maqedonia | VIDEO

Spitali i fëmijëve i Cyrihut me gjest human për 5 vjeçarin nga Maqedonia | VIDEO

Se Spitali i fëmijëve i Cyrihut në Zvicër ofron ndihma humanitare, nuk është risi dhe e pazakonshme. Antarët e familjes të një viktime nga djegia, tani kanë filluar aksionin humanitar për të grumbulluar fonde të cilat do t`i mbulonin shpenzimet

Lexo tërë artikullin
Ja çka po e pengon përfundimin e bulevardit në Karposh | VIDEO

Ja çka po e pengon përfundimin e bulevardit në Karposh | VIDEO

Shtyllat elektrike pengojnë përfundimin e bulevardit Hristijan Todorovski Karposh ku do të lidhet me magjistralen deri në qarkoren e Shkupit. Për këtë, kryetari i qytetit të Shkupit thotë se është në bisedime me operatorin MEPSO i cili është shpërndarës i

Lexo tërë artikullin
Maqedoni, ka diskriminim ndaj fëmijëve romë | VIDEO

Maqedoni, ka diskriminim ndaj fëmijëve romë | VIDEO

Edhe pse kanë pasur të holla, megjithatë fëmijëve romë nuk u ishte lejuar hyrja dhe shitja e kuponave në një kënd lodrash në Qëndrën tregtare “City Mall”. Këtë e pohon aktivistja civile Mersiha Smailoviq, e cila thotë se ka reaguar

Lexo tërë artikullin
Ministria e Shëndetësisë me  masa për të zvogëluar numrin e vdekjeve të foshnjave | VIDEO

Ministria e Shëndetësisë me masa për të zvogëluar numrin e vdekjeve të foshnjave | VIDEO

Qeveria parashikon që maternitetet në qytetet tjera të Maqedonisë do të ofrojnë shërbime kualitative sikur ajo e Shkupit. Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe doli me disa masa për të zvogëluar numrin e vdekjeve të foshnjave të posalindura. Masë tjetër është

Lexo tërë artikullin
Maqedoni, reshjet e shiut shkaktuan shumë dëme materiale | VIDEO

Maqedoni, reshjet e shiut shkaktuan shumë dëme materiale | VIDEO

Shtëpi të përmbytura, rrugë të bllokuara, rrëshqitje të dheut dhe derdhje të shtretërve të lumenjve – ky është bilanci i reshjeve të dendura që të shtunën e përfshinë Maqedoninë. Qendra për menaxhimin me kriza njofton se nga reshjet janë vërshuar

Lexo tërë artikullin
Shiu, është rritur nivelin e ujit në lumin Vardar | VIDEO

Shiu, është rritur nivelin e ujit në lumin Vardar | VIDEO

Shirat e rrëmbyeshëm që përfshinë vendin gjatë ditës së djeshme kanë rritur nivelin e ujit të Vardarit në sheshin e Shkupit. Nga fotografitë dhe videot mund të shihet se rritje e nivelit të ujit, derisa janë vërshuar edhe disa shtylla

Lexo tërë artikullin
Problemi me kanalin në Hasanbeg ende pa zgjidhje | VIDEO

Problemi me kanalin në Hasanbeg ende pa zgjidhje | VIDEO

Qytetarët e Hasanbegut janë të revoltuar nga problemi shumëvjeçar me kanalizimin. Ata thonë se vendbanimi i tyre, edhe pse është nga më të banuarit, nuk merr kujdesin e nevojshëm nga autoritetet. Problemi që kanë me mungesën e kanalizimit të mirëfilltë,

Lexo tërë artikullin
Qytetarët nuk trajtohen njëjtë për shkeljet në komunikacion | VIDEO

Qytetarët nuk trajtohen njëjtë për shkeljet në komunikacion | VIDEO

Shërbimet policore bëjnë selektim, respektivisht ata sanksionojnë vetëm atë qytetarë që bëjnë shkelje në trafik që nuk do të kenë se kujt t’i paraqitet që pastaj të lirohen. Kështu deklaroi Dejan Sazdov nga dega e sindikatit të pavarur të policisë.

Lexo tërë artikullin
Nga 1000 fëmijë të posalindur në Maqedoni, gati 12 prej tyre vdesin

Nga 1000 fëmijë të posalindur në Maqedoni, gati 12 prej tyre vdesin

Nga 1000 fëmijë të posalindur në Maqedoni, 11.9  vdesin. Këto shifra konfirmohen edhe nga Enti Shtetëror për Statistikë, ndërsa janë dyfish më të larta sesa mesatarja e vdekjes së foshnjave në vendet e Bashkimit Evropian. Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe,

Lexo tërë artikullin

Publicitet

Moti sot
4°
3°
Sun
4°
Mon
5°
Tue
4°
Wed

ARKIVI I LAJMEVE