Diploma e fakultetit nuk u garanton punësim, Qeveria: Mësoni në shkolla profesionale

Diploma e fakultetit nuk u garanton punësim, Qeveria: Mësoni në shkolla profesionale

Sistemi arsimor në Maqedoni është si një urë shprese. Ai i ngjit të rinjtë në një vend dhe pastaj i hodhi në një humnerë, piktoreske përshkruan zëvendëskryeministrin Koço Angjushev, përcjell FLAKA.

Ne prodhojmë kuadro që nuk plotëson nevojat e ekonomisë sonë. Për këtë arsye, qeveria do të motivojë të rinjtë që të mësojnë zanate.

“Askush nuk thotë se në fund të asaj ure, ka një humnerë, një zhgënjim të madh, kur ata me diplomat e tyre nuk do të arrijnë të gjejnë një vend pune adekuat, pasi ata nuk janë kuadro që i nevojitet tregut të punës në Maqedoni”, tha Angjushev.

Jurist apo artist grafik? Ekonomist apo floktar? Çfarë ju paguan më shumë? Të rinjtë janë të ndarë në këtë çështje, edhe pse të rrallë janë ata që nuk janë regjistruar në fakultet. Disa në arsimin profesional shohin më shumë shanse – të tjerët kufizime.

Të rinjtë janë kategoria më e rrezikuar në Maqedoni kur bëhet fjalë për papunësinë. Dhe për aq kohë sa rritet kjo prirje, numri i ikjeve jashtë vendit, do të rritet. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Dhjetor 5, 2018 21:17
© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.