Doni të hani pak? Mos u fokusoni te shija, por tek…

Doni të hani pak? Mos u fokusoni te shija, por tek…

Në një studim të realizuar së fundmi tek 100 studentë, hulumtuesit kanë arritur në përfundimin se kanë gjetur edhe çelësin e suksesit për t’u ndjerë i ngopur më shpejt.

Herës tjetër që do të jeni para tavolinës duke ngrënë, mos u fokusoni tek shija e ushqimit, por tek zhurma që ju bëni teksa përtypeni.

Shkencëtarët kanë arritur në përfundimin se personat që hanë duke “dëgjuar” ushqimin e tyre hanë më pak.

Gjata studimit ata u dhanë 100 studentëve patatina e ushqime të tjera të ftohta dhe i testuan ata në tre mënyra të ndryshme.

Testi 1: Studentët që konsumuan ushqimet me më shumë zhurmë se zakonisht hëngrën më pak se të tjerët.

Testi 2: Studentët që konsumuan ushqimet me zhurma të mëdha (përmes kufjeve) hëngrën më tepër se ata që dëgjonin veten teksa përtypeshin.

Testi 3: Studentët u ndanë në dy grupe, një pjesë iu kërkua të fokusohej tek shija, ndërsa pjesa tjetër te zhurma që jepnin ushqimet e thata ndërsa ata përtypeshin. Rezultati ishte i dukshëm, ata që u fokusuan te zhurma u ndjenë shumë më shpejt të ngopur.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Qershor 8, 2016 00:34