Ekonomia kërkon dënime më të vogla dhe administratë më efikase

Ekonomia kërkon dënime më të vogla dhe administratë më efikase

Biznesmenët kërkojnë dyfish të ulen dënimet dhe të mos ndryshojë shpesh legjislacionin. Ata janë të papakënaqur me administratën për të cilën thonë se pos që është selektive në zbatimin e formaliteteve tatimore për kompanitë, në të njëjtën kohë është shumë e ngadaltë dhe joefikase, përcjell FLAKA.

“Oda Ekonomike e Maqedonisë, në vazhdimësinë e veprimeve tona ka kritikuar administratën dhe kjo është kritika, pavarësisht numrit të saj dhe mosefikasitetit, paaftësisë, partizimit, të gjithë ato kanë qenë gjendje të analizave permanenetna të anëtarëve të Dhomës dhe Dhoma si institucion dhe ne do të vazhdojmë për ta bërë këtë. Nëse për ne e ardhmja është një punë e rëndësishme për arritjen e fitimit dhe virtytit të punës sonë në administratë, është frymërat në punë. Për këtë duhet të punojmë në periudhën e ardhshme që kjo të ndodh, kjo paralele të afrohet sa më shumë, dhe vend të veçantë këtu kanë këto dy institucione”, thotë Branko Azeski, kryetar i Odës Ekonomike të Maqedonisë.

Kritikat nga komuniteti i biznesit u dëgjuan nga njerëzit e parë të Drejtorisë së të ardhurave publike dhe Drejtorisë doganore, institucionet funksionimi i të cilave më së shumti prekën veprimet e kompanive. Drejtorët e DAP dhe të Doganës thonë se janë të hapur për sugjerime nga kompanitë dhe kanë paralajmëruar një sërë inovacionesh që duhet të lehtësojnë funksionimin e biznesit në Maqedoni.

Sipas një ankete të kryer nga Oda Ekonomike e Maqedonisë, 90 për qind e kompanive të anketuara kërkojnë zvogëlim të përjashtimeve nga taksat, 45 për qind mendojnë se është e nevojshme rritja e trajnimit të administratës tatimore dhe 70 për qind kërkon një qëndrim më profesional të doganierëve në pikat kufitare Tabanovcë dhe Bllacë. FLAKA

 

 

Flaka Redaksia
nga Flaka Redaksia Prill 25, 2018 20:21

ARKIVI I LAJMEVE