Ëmbëlsirë kungulli

Ëmbëlsirë kungulli

Përbërësit

500 gr përzierje keku (të verdhë)

1/3 filxhan gjalpë (i shkrirë)

1 vezë

800 gr kungull

1/2 filxhan sheqer kaf

2/3 filxhan qumësht

3 vezë

2 lugë gjelle erëza

1/4 filxhan gjalpë (i ftohtë)

1/2 filxhan sheqer (të bardhë)

3/4 filxhan arra (të copëtuara)

Përgatitja

1.Nxehim furrën paraprakisht në 175 gradë C dhe lyejmë lehtë me yndyrë një tavë pjekjeje

2.Lemë mënjanë 1 filxhan përzierjeje keku. Përziejmë mirë përzierjen e mbetur të kekut me gjalpë të shkrirë dhe 1 vezë .

3.Përzierjen e përhapim në fund të tavës të përgatitur për pjekje.

4.Në një tas të madh përziejmë kungullin, sheqerin kaf, qumështin, 3 vezë dhe erëzat. I përziejmë mirë dhe e hedhim këtë përzierje mbi përzierjen e kekut në tavën e pjekjes.

5.Në një tas të vogël me një blender pastiçerie, ose në një procesor ushqimi, përziejmë gjalpin e ftohur dhe sheqer të bardhë derisa përzierja të ngjajë me një tul buke të trashë. E hedhim nga pak mbi përzierjen e kungullit. Hedhim sipër tyre edhe arrat e copëtuara.

6.E pjekim për 45 deri në 50 minuta, deri sa të marrë ngjyrë të artë sipër.

Flaka Redaksia
nga Flaka Redaksia Prill 7, 2018 22:56

Publicitet

Moti sot
7°
20°
Wed
21°
Thu
20°
Fri
20°
Sat

ARKIVI I LAJMEVE