Fake News / Libri i shumë pritur së shpejti dhe në gjuhën angleze

Fake News / Libri i shumë pritur së shpejti dhe në gjuhën angleze

Mediat, politikanët, rrjetet sociale – Nga të gjitha këto burime, ne vazhdimisht po mendojmë se kush, si dhe pse po përpiqemi të na dezinformojmë. Por cilat janë lidhjet e përsëritura të lajmit të rremë, dezinformatave dhe fakteve alternative? Si mund të funksionojnë ata? Kush dhe pse fshihet? Dhe cila është gjëja kryesore që mund t’i mbrojmë kundër tyre? Ky libër me një manipulim të dobishëm në titull do t’ju çojë të mendoni në mënyrë kritike, por pa paranoje të panevojshme, mbi përmbytjen e informacionit që na vjen çdo ditë.
Mgr. et Mgr. Petra Vejvodová, Ph.D. She is currently Assistant Professor at Department of Political Science, Faculty of Social Studies, Masaryk University. Petra graduated in Political Science and International Affairs at the Faculty of Social Studies. Doctoral studies were successfully finished with the PhD thesis focused on international cooperation of European neo-Nazis. In her research, she focuses on political extremism and radicalism in Europe, prevention, processes of radicalization leading to violent extremism and processes of deradicalization. In her focus is also security policy. Petra is author and co-author of research papers. She regularly attends international conferences of political science and criminology associations. She is also member of Radicalization Awareness Network and European Expert Network on Terrorism Issues.
Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Prill 5, 2018 23:19
Loading...

ARKIVI I LAJMEVE