Fazliu, ministri i parë që viziton Hungarinë pas ikjes së Gruevskit në Budapest

Fazliu, ministri i parë që viziton Hungarinë pas ikjes së Gruevskit në Budapest

Ministri i pushtetit lokal, Suhejl Fazliu, sot në Hungari është takuar me sekretarin shtetërore në ministrinë hungareze të financave, Balázs Rákossy. Në kuadër të vizitës studimore të delegacionit nga Republika e Maqedonisë së Veriut u diskutua lidhur me zhvillimin e balancuar rajonal dhe fondet e BE-së për shkëmbimin e përvojave me Republikën e Hungarisë.

“Përvojat që ekipi ynë i përfaqësuesve të Ministrisë së vetëqeverisjes lokale do të marrë nga homologët e tyre hungarez do të jenë të rëndësishme për të rrumbullakuar pikërisht procesin e vlerësimit dhe hartimit të rekomandimeve dhe qëllimeve në arritjen e një zhvillim të barabartë nl të gjithë territorin e vendit tonë me strategjinë e re”, i cili është ministri i parë nga Maqedonia që viziton Hungarinë pas ikjes së ish kryeministrit Nikolla Gruevski në Budapest, që shkaktoi ftohje të caktuar mes Maqedonisë Veriore dhe Hungarisë.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Maj 15, 2019 22:20

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.