Fëmijë të mençur – ushqimet që ju duhen para lindjes

Fëmijë të mençur – ushqimet që ju duhen para lindjes

Femrat që presin fëmijë mund të rrisin inteligjencën e të vegjëlve të tyre duke ngrënë më shumë fruta.

Sipas një studimi të fundit të Universitetit të Albertës në Kanada thotë se çdo frut i konsumuar gjatë shtatëzënisë rrit nivelin e zgjuarsisë te fëmijët.

Deri më sot njihej vetëm peshku si ushqimi që lidhej me rritjen e zgjuarsisë. Acidet yndyrore omega-3 që gjenden te ai ndërtojnë membrana të shëndetshme në qelizat e trurit dhe shkencëtarët kërkonin të dinin nëse edhe frutat e bënin këtë gjë.

Rezultati i studimit tregoi se edhe frutat ndihmojnë në këtë aspekt.

Flaka Redaksia
nga Flaka Redaksia Janar 27, 2018 08:21
Loading...

Publicitet

Moti sot
5°
1°
Mon
2°
Tue
2°
Wed
3°
Thu

ARKIVI I LAJMEVE