Fëmijët me astmë janë më të prekur nga obeziteti

Fëmijët me astmë janë më të prekur nga obeziteti

Fëmijë me astmë kanë më shumë gjasa të bëhen të trashë, sugjeron hulumtimi.

Fëmijët e moshave 3 dhe 4 të cilët vuajnë nga ky problem shëndetësor janë 66 për qind më të rrezikuar nga mbipesha në moshën 8 vjeçare, ka zbuluar studimi.

Simptomat e astmës, privojnë të rinjtë nga ushtrimet e cila mund të çojë në obezitet, sugjeron kërkimi.

Dozat e mëdha të steroideve, e cila pengon fëmijët për të marrë frymë siç duhet në mënyrën e tyre, gjithashtu lidhen me mbipeshën, pasi që ato nxisin apetitin më të madh për ushqim.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka Tetor 11, 2018 22:45
Loading...

REKLAMA

PARTNER

Maqedoni
21°
14°
Sat
12°
Sun
7°
Mon

ARKIVI I LAJMEVE